Een lege agenda

Zo af en toe krijg ik de vraag of het een beetje lukt met afkicken. Inderdaad, een beetje is wel het goede woord. Het blijft een vreemde gewaarwording om aan het eind van de werkdag een nauwelijks gevulde brievenbus aan te treffen, waar die doorgaans overvol was met provinciale enveloppen. Of van andere maatschappelijke organisaties die van hun doen en laten graag ook Statenleden op de hoogte wilden stellen. Ik merk het ook aan de flink gereduceerde hoeveelheid mails en telefoontjes.

Het meest in het oog springende verschil is echter mijn lege agenda. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat ik twee weken lang geen enkele afspraak in de avonduren heb.  Dat had ik in acht jaar niet meer meegemaakt (vakanties uitgezonderd). Zo kan ik drie avonden achter elkaar Europees voetbal kijken, met vrienden afspreken die ik een tijd niet meer gezien heb, meer aandacht aan mijn geliefde besteden en boeken lezen waarvan ik alleen nog kaft en omslag goed heb bestudeerd.

Bovenal, hoe clichématig het ook klinkt, is het een tijd om na te denken. Wat wil ik met deze “vrije” tijd gaan doen? Plannetjes voor workshops, trainingen, discussies waar ik al wat langer mee rondloop, kunnen nu hopelijk concreter worden. Dat wil ik in enige vorm sowieso voor GroenLinks gaan doen, maar vast ook daarbuiten. U weet me te vinden…

2 gedachten over “Een lege agenda”

  1. Heerlijk zo’n lege agenda, Harmen, geniet er van! Eindelijk tijd voor intelligente boeken lezen of schrijven 🙂

Reacties zijn gesloten.