Zo werd het plek zeven

Voorzover ik niet al zenuwachtig was, werd ik het wel door het aantal keren dat ik de vraag kreeg of ik al zenuwachtig was. Het was nog best een opgave om de tijd door te komen tussen binnenkomst op het congres en het moment dat ik voor mijn pleidooi van twee minuten het podium op mocht gaan. Mijn eerdere ervaring dat zenuwen verdwijnen zodra ik dan eindelijk mocht gaan praten, werd dit keer weer bevestigd. De zenuwen kwamen overigens in heviger vorm terug toen het tijd werd voor de stemmingen.

Mijn naam verscheen bij plek 5 voor het eerst op het grote scherm. Met slechts één stem minder dan Margreet de Boer (200 vs. 201) ging ik net niet door naar de shoot-out. Op plek 6 lukte dat wel, maar ik verloor het in die ronde van Yolan Koster. De ronde erop ‘versloeg’ ik zittend senator Jan Laurier en zo werd het plek 7. De lichte teleurstelling die ik op het congres nog voelde, heeft na een nachtje slapen en een dagje denken, plaatsgemaakt voor blijheid en trots. Tegelijkertijd ben ik weliswaar een optimistisch mens, dus ik hoop op een hele mooie uitslag, maar acht ik de kans groot dat ik nog even in de wachtkamer moet plaatsnemen en niet rechtstreeks in de Eerste Kamer kan komen. Alhoewel… de campagne duurt nog tot en met 2 maart en wie weet wat er nog kan gebeuren!

Het is een grote eer om op deze lijst voor GroenLinks te mogen staan met zulke goede, ervaren mensen. Het is een grote eer dat zoveel partijgenoten op het congres op mij hebben gestemd. Dat geeft een bijzondere verantwoordelijkheid, die ik ook in mijn speech heb benoemd. Juist nu is het besef groot dat samenwerking en verbinding in de partij, gebruik maken van elkaars kennis en expertise en – vooral – met elkaar GroenLinks zijn, van essentieel belang zijn. Ik hoop daar op mijn manier en op mijn plek een bijdrage aan te kunnen leveren.

Tot slot bedank ik iedereen die, van warme woorden tot loflied, van sms tot retweet en van flyer tot stemkastje, aan dit mooie resultaat heeft bijgedragen. Het maakt mij heel gelukkig deel uit te maken van deze prachtige politieke partij.

Eén gedachte over “Zo werd het plek zeven”

Reacties zijn gesloten.