A6-A9: Kabinet heeft het niet begrepen

Aanleg A6-A9 doodsteek uniek natuurgebied

De ministers Peijs en Dekker willen een nieuwe snelweg van Almere naar Schiphol, pal langs het Naardermeer en dwars door de prachtige Gein- en Vechtstreek, zo meldt het NOS. GroenLinks is geschokt. Alles moet wijken voor het vliegen op en het autorijden naar Schiphol. Direct na het meireces wil GroenLinks een spoeddebat met beide ministers.

Een nieuw Betuwelijnachtig project lijkt geboren. De lessen van de commissie Duivesteijn (TCI) lijken voor dit kabinet niet te gelden voor haar asfaltplannen Een echte openbaar vervoer alternatief is nooit onderzocht. Deze weg is helemaal niet nodig als er in de spits elke drie minuten een metroachtige trein vanuit Almere vertrekt naar Schiphol, en Amsterdam Centraal. Ook de effecten van het invoeren van rekeningrijden zijn niet goed bekeken. Voor de zoveelste keer dreigt een kabinet miljarden (zo’n 4 à 5) over de balk te smijten.

GroenLinks roept bewoners en bestuurders in de regio op zich fel te verzetten tegen de kabinetsplannen. Nu het kabinet geen openbaar vervoer alternatief heeft gemaakt, zal GroenLinks haar eigen alternatief maken en laten doorrekenen.

Wijnand Duyvendak

Eén antwoord op “A6-A9: Kabinet heeft het niet begrepen”

  1. Citaat van een weblogger: “Een weblog is natuurlijk geen medium dat je maandelijks bijhoudt. Maar ik realiseer me wel dat ik mijn weblog te lang verwaarloosd heb.”

Reacties zijn gesloten.