Naardermeer lijkt gered

NaardermeerOok de VVD is inmiddels van het idee afgestapt om een A6-A9 verbinding vlak langs het Naardermeer aan te leggen. Alleen het CDA lijkt nu nog voor deze variant te pleiten. Over het alternatief van de VVD, een auto en ov-brug tussen Almere en Amsterdam ben ik overigens niet erg enthousiast, maar dat is van later zorg. Het goede nieuws is dat Naardermeer en Gein niet worden aangetast.

Een mooi succes voor de actiegroepen in het gebied en ook voor de provincie Noord-Holland. Want wij hebben al sinds 2003 stevig gepleit voor de stroomlijnvariant – beter gebruik maken en verbreden van de bestaande wegen. Het was destijds één van de redenen voor GroenLinks om mee te gaan besturen. Leuk is om te zien dat de Noord-Hollandse VVD in het concept-programma 2007-2011 nu ook pleit voor de stroomlijnvariant.

Inmiddels heeft ook het CPB zich in de discussie gemengd door met een Locatiespecifieke Variant te komen – vooral aanpakken van een aantal knooppunten. Beduidend goedkoper en volgens het CPB ook meer rendabel. Alle mogelijkheden zijn weer open, zo lijkt het. Nu wij bezig zijn met het schrijven van ons programma nog best een lastige keuze.