Zo kan het dus ook

Na de hectische en opstandige partijraad van 24 maart deze zaterdag een heel wat rustiger aflevering. ’s Ochtends mocht ik een poging doen de boel in goede banen te leiden en dat ging heel aardig. Bij de discussie over Project 2008 klonk nog wel enig gemopper, maar al flink minder dan twee maanden geleden. Dankzij de startbijeenkomst van een paar weken geleden, de aangepaste opdracht en de bereidwilligheid van partijvoorzitter Henk Nijhof om aan de bezwaren tegen de samenstelling van de panels tegemoet te komen, was de partijraad tevreden gesteld. Aan de slag dus!

Omdat de meesten – uitzonderingen daargelaten – ook over het tweede ochtendonderwerp, de evaluatie van de kandidaatprocedures, kort van stof waren, hadden we ineens een hoop tijd over voor de lunch. Nou ja, zo loopt het af en toe, wat dat betreft blijft het voor het partijraadsbestuur lastig in te schatten hoeveel tijd een onderwerp gaat kosten. Bovendien hebben we meestal niet veel mogelijkheid om te schuiven, omdat Kamerleden en Europarlementariërs allen op hun eigen tijdstip binnen komen. De bijdragen van Kamerfractie en Europese delegatie waren met het enthousiasme van Mariko, Femke en Kathalijne trouwens erg leuk. Ook het degelijke optreden van Jaap van der Haar bij de jaarrekening 2006 maakte indruk.

Na afloop van de partijraad nog samen met Maarten gesproken met Linda, lid van de commissie-Van Ojik-I. Zij die van ons wilde weten hoe wij aankijken tegen de interne organisatie van GroenLinks en de relatie tussen landelijk en lokaal. Grappig om te merken dat wij hoewel we in grote lijne aardig hetzelfde denken, maar op een aantal punten behoorlijk tegengestelde opvattingen hebben. Zo, dat is cryptisch genoeg. Maakt me wel steeds nieuwsgieriger naar het rapport dat deze commissie gaat afleveren.

Vlak voor vijven nog een vergeefse poging gedaan om kaartjes voor Ajax-AZ te bemachtigen, maar helaas, al helemaal uitverkocht. Oftewel: nerveus 90 minuten Langs de Lijn luisteren en gelukkig, net als tegen Heerenveen kunnen ze ook winnen zonder mijn aanwezigheid. Champions League, here we come! 

Eén antwoord op “Zo kan het dus ook”

Reacties zijn gesloten.