Rita redt het niet

Met het gevaar dat ergens in 2009 of 2010 keihard met mij afgerekend zal worden om deze voorspelling, waag ik het er toch maar op.

Het wordt niks met Rita.

Ze heeft niet het politiek-strategische inzicht (en ook niet de adviseurs om haar heen die dit gebrek compenseren) om een serieuze partij op te richten en te leiden die een écht alternatief is voor Wilders of de VVD. Sterker nog, Rutte en Kamp zullen samen de conservatieve en sociale liberalen in de VVD verenigen, terwijl Wilders zich ontfermt over het voormalig LPF electoraat. Verdonk komt daartussen klem te zitten en is voor geen van de kiezersgroepen een echt aantrekkelijk alternatief.

De komende jaren in de Tweede Kamer worden eenzame jaren waarin Rita – als ze er niet voortijdig de brui aan geeft – weinig tot niets zal klaarspelen en langzaam door het volk wordt vergeten.

2 antwoorden op “Rita redt het niet”

  1. Ik denk dat je gelijk hebt. Alhoewel ik helemaal niet zo’n absolute Rita fan ben, kom ik haar politieke rechtlijnigheid wel waarderen. Je wet tenminste waar je aan toe bent.
    Maar het moment is verkeerd. Over drie jaren weet niemand nog, waar zij voor stond en zal de media aandacht verstomd zijn.

  2. Ik denk niet dat Rita erop uit is om lang alleen te zitten. Mark Rutte zal aansturen op haar royement en ik ben bang dat dat Mark Rutte de kop kost en dat Rita weer terug komt in de VVD-fractie. Dit heeft ze heel slim gespeeld.

Reacties zijn gesloten.