CDA wilde GroenLinks?

Een opmerkelijk bericht vandaag:

Tichelaar vertelde Vogelaar dat hij ‘heel sterke signalen’ van het CDA kreeg dat het CDA niks zag in een samenwerking met de ortodoxe ChristenUnie en dat de partij er zelfs op uit was om de formatie te laten mislukken om met GroenLinks een coalitie te vormen.

Hoewel ik zo mijn twijfels heb over het politiek-strategisch inzicht van Ella Vogelaar, zette mij dit toch wel aan het denken. Wilde het CDA liever met GroenLinks dan met de ChristenUnie? Waarom was dat destijds niet (informeel) duidelijk? Mijn inschatting was juist precies andersom: we hebben Wouter nodig om aan tafel te komen, want Jan-Peter wil de ChristenUnie. Ik had ook niet de indruk dat er veel was geïnvesteerd in de relatie tussen GroenLinks en het CDA, zoals ooit bij de nieuwe lente.

Dit werpt ook weer een ander licht op de discussie over de mislukte formatie. Nou ja, niks meer aan te doen…

2 antwoorden op “CDA wilde GroenLinks?”

  1. Dat lijkt mij ook inderdaad, vandaar dat ik zo’n bericht wat sceptisch bekijk. Het kan natuurlijk ook dat de ChristenUnie best mee bleek te vallen…

Reacties zijn gesloten.