De 27 uur van Europa

Begin dit jaar baalde ik ervan dat het zo lang duurde voor ik eindelijk mijn proefschrift kon verdedigen. Al voor de kerst had ik de goedkeuring gekregen, dus februari of maart zou toch moeten lukken. Het liep gezien de drukke agenda’s van de heren professoren wat anders en achteraf ben ik daar alleen maar blij mee. Want verdedigen in een periode waarin de Europese campagne volop is losgebarsten heeft ook zo z’n voordelen.

Het ANP persbericht waar ik vorige week over schreef, had namelijk ook de aandacht van Buitenlandse Zaken getrokken. Met als gevolg dat ik afgelopen zaterdag, de Dag van Europa, vanaf Deventer mee mocht in de bus op de 27 uur van Europa tour. Ik werd door André Krouwel geïnterviewd naar aanleiding van mijn antwoorden op de stellingen van de EU profiler en ik kreeg de gelegenheid mijn proefschrift aan staatssecretaris Frans Timmermans aan te bieden en er een kwartier met hem over te spreken. Hoewel hij duidelijk vermoeid was na al heel wat uren reizen door het hele land, was het een boeiend en inspirerend gesprek. Sowieso maakte Timmermans een erg goede indruk op mij. Vooral de speech over identiteit die hij hield in Warns (mijn Friese bloed ging sneller kloppen – leaver dea as slaef) gaf blijk van een verfrissend geluid en helder inzicht.

Meer sfeerbeelden van de bustocht kriskras door het land zijn te vinden bij de NOS. Ik vond het in elk geval erg de moeite waard dit zo mee te maken. Volgend jaar weer?!

2 antwoorden op “De 27 uur van Europa”

  1. Heb ik zo mijn best gedaan om jouw promotie in de gaten te houden om er bij aanwezig te zijn, doe je het net als ik in de VS zit. Gefeliciteerd!

Reacties zijn gesloten.