Verkiezingen

Terwijl de meeste GroenLinksers bij verkiezingen vooral aan 9 juni zullen denken, zitten we in de provincie al volop in de voorbereiding van ‘onze’ contest van maart 2011. Voor mijzelf een ander soort spanning dan de vorige twee keren. In 2002 nog onwetend van wat de provincie was en wat mijn kansen op een verkiesbare plek zouden zijn, in 2006 in afwachting of de commissie en daarna de leden mij als lijsttrekker zouden willen. Nu kan ik wat meer achterover leunen.

Komende zaterdag hebben we in Bloemendaal de Provinciale Ledenvergadering, waarin programmacommissie en kandidatencommissie worden gekozen. Ik heb me aangemeld om mee te schrijven aan het programma, want hoewel ik geen deel zal uitmaken van de nieuwe fractie ben ik eigenwijs genoeg om toch mijn stempel op de komende vier jaar te willen drukken. Een klein beetje over je graf heen regeren moet kunnen, toch? Gelukkig hadden we over belangstelling voor beide commissies bepaald niet te klagen, ik zie de komende maanden dan ook met vertrouwen tegemoet!

Intussen gaat het fractiewerk gewoon door. Vandaar ook dat gedeputeerde Bart en ik in de ledenvergadering zullen vertellen over de politieke actualiteit (onder andere over de aanstaande bezuinigingen). Vragen voor ons kunnen nog steeds worden opgestuurd naar groenlinks@noord-holland.nl. En anders improviseren wij wel een eind weg! Graag tot zaterdag.

Overigens ben ik van mening dat de Eerste Kamer behouden dient te blijven