Op weg naar de Eerste Kamer?

Vanmiddag is dan eindelijk het advies van de kandidatencommissie voor de Eerste Kamer bekend geworden. Voor sommigen zal het oud nieuws zijn, voor anderen een verrassing, maar hoe dan ook: ik sta erbij! De commissie adviseert voor mij een 'opvolgingsplek' vanaf plek 7. De motivatie klinkt als volgt:

Jonge academicus met partijpolitieke ervaring

Harmen is een serieuze politicus die zorgvuldig formuleert en voor zijn leeftijd flink wat politieke ervaring meebrengt. Harmen werkt als universitair docent en is in die hoedanigheid deskundig op het terrein van politicologie en bestuurskunde. Hij kiest een sterk inhoudelijke en vaak analytische benadering die past bij het Eerste Kamerwerk. In de provincie Noord-Holland wordt de inbreng van Harmen als Statenlid en fractievoorzitter bijzonder gewaardeerd, zowel binnen als buiten de partij.

Harmen vervult al jarenlang met hart en ziel verschillende functies binnen GroenLinks en heeft daarmee een uitgebreid netwerk opgebouwd. Zijn netwerk bevindt zich met name binnen de academische en politieke wereld, dit kan zowel een kracht als een beperking zijn. Wij dragen Harmen Binnema voor een opvolgplek voor in blok 3.

Uiteraard had ik stiekem gehoopt op een plek in blok 2. Sinds ik het advies twee weken terug hoorde, heb ik vast een beetje aan die teleurstelling kunnen wennen. Tegelijk ben ik blij met de tekst van het advies, die recht doet aan wie ik ben en wat ik doe. Bovendien was ik benieuwd welke "concurrenten" ik voor mij moest dulden. Nu ik die vandaag heb gezien, kan ik mij de afwegingen van de commissie voorstellen.

Op 5 februari zal het partijcongres in Hilversum (meld u allen aan!) definitief de lijst vaststellen. Tot dat moment heb ik gelegenheid intern campagne te voeren en zoveel mogelijk leden ervan te overtuigen mij te steunen. Ik hoop daarbij op de morele en praktische hulp van velen – binnen en buiten GroenLinks – die in de afgelopen weken enthousiast op mijn kandidatuur gereageerd hebben.

Overigens ben ik van mening dat de Eerste Kamer behouden dient te blijven šŸ™‚ 

3 antwoorden op “Op weg naar de Eerste Kamer?”

  1. je zou niet de eerste kandidaat zijn die door het congres een bij nader inzien cruciaal blokje hoger gezet wordt ;). succes met campagne voeren.

  2. Dank beiden! Ja, het congres heeft af en toe zijn eigen verstandige ideeĆ«n šŸ™‚

Reacties zijn gesloten.