Nasleep motorcross

Het niet doorgaan van de motorcross in de Wieringermeer zorgt, met enige vertraging, nog voor heel wat felle reacties. Na de opgeluchte reacties van diverse inwoners van Wieringermeer en Noorder-Koggenland, krijg ik nu een aantal ronduit onvriendelijke mails. Er is zelfs een (nogal amateuristische) website opgezet, waar acties tegen de provincie worden aangekondigd en illegaal crossen. Een paar reacties uit het gastenboek:

gewoon gassuh jongens effe in de natuur in het roppe zijn ze bij groen links heel blij mee eikels en flink schade aanrichten in natuur maar zorg dat ze je nie pakken want dan is het nie best met je cross carriere want dan moet je denk ik gaan fietscrossen haha knalluh jongens zet hem op

Klasse idee !!!
Mij lijkt een wedstrijd in de voortuintjes van die geitenwolle sokken jojo’s van Groen links wel een goed plan.
Omploegen die hap !!

vanaf nu geen geitenwollensokken meer!!! en geen antie PC hoofdtractoren meer. nu alleen nog maar CROSS SOKKEN en 4TAKT-TRACTOREN!! die de rust ff flink gaan verstoren in noord holland

Ik word niet erg vrolijk van deze toon, zeker niet omdat adressen van ons Noord-Hollands bestuur op de site zijn gezet met de oproep om daar eens langs te gaan om te crossen. Op zich wil ik best meedenken over geschikte plekken en ik weet ook dat de discussie al heel lang voortsleept. Maar we hadden goede argumenten om de plekken in de Wieringermeer af te wijzen, zeker als je bedenkt hoe grootschalig dit durfsport centrum zou worden. Van GroenLinks mag je toch verwachten dat we opkomen voor rust en natuur. Overigens: een meerderheid in de Provinciale Staten heeft ons gesteund, dus het is wel erg makkelijk om alle pijlen op GroenLinks te richten. Wat niet wil zeggen dat wij niet de verantwoordelijkheid voor dit besluit nemen.

In de fractievergadering blikken we terug op het Streekplan en de N201. Bij het laatste onderwerp zijn we er (ook in de pers) goed uitgekomen. We hebben de weg tijdens de college-onderhandelingen moeten accepteren, maar geen oppositie die daar nog eens zout in de wonden wrijft. Bovendien halen we met gelijktijdige ontwikkeling van openbaar vervoer en de mogelijkheid van een aquaduct onder de Amstel belangrijke punten binnen. De complimenten voor mijn rol in het debat over het Streekplan aan het begin van de vergadering mis ik helaas, omdat ik mijn bus gemist had en een kwartier te laat arriveer. Wel krijg ik de kritische noot mee dat ik duidelijker had moeten aangeven welke winst wij hebben gehaald bij het slikken van de Jaagweg. Kan ik het alleen maar mee eens zijn.

2 antwoorden op “Nasleep motorcross”

 1. Jammer dat Groen Links denkt dat met het onthouden van een vaste crosslocatie de overlast verdwijnt.
  Dit is een illusie.
  Deze sporters geven hun (erkende) sport niet op omdat een slecht geinformeerde politieke partij ze probeert te beteugelen.
  De overlast die deze sporters veroorzaken kan beter gecontroleerd en gereguleerd verlopen dan dat deze (in Noord Holland) in de illegaliteit verdwijnt.
  Een argument welke Groen Links opvoerd om geen legale locatie aan te wijzen is: Er is dan elke dag overlast is.
  Fout ! De momenten van openstelling kunnen door de politiek bepaald worden.
  Al zou dit maar 20 keer per jaar zijn.
  Ik vraag Groen Links beleefd haar huiswerk over te doen want dit is geen probleem oplossen.
  Hier wordt een nieuw probleem gecreerd nl illegaliteit
  In de Achterhoek weten ze hier alles van en zijn ze ook op hun besluiten teruggekomen.
  Waarom weer het wiel opnieuw uitvinden ?

 2. Reactie op artikel:
  Politici bedreigd na afwijzen crossbaan NHD 13-11 ’04
  Bedreigen is nooit goed te praten maar ik denk dat e.e.a. toch iets genuanceerder ligt dan de krant ons doet geloven. Als je als motorcrosser 35 jaar lang een wortel wordt voorgehouden en deze wordt in ene ook weggehaald kan het misschien wel eens zo zijn dat er emotioneel wordt gereageerd. Ik denk dat als hier enkele dagen overheen gaan het er weer heel anders uitziet. Neem de laffe moord op Theo van Gogh. Vanaf de eerste seconde stond Nederland op zijn kop. De vrijheid van meningsuiting is in het geding ! Nu, enkele dagen verder, wordt er heel voorzichtig al een beetje anders gepraat ! Had hij het misschien aan zichzelf te danken ? Zo ook met de heren politici die zich bedreigd voelen door motorcrossers. Ik hoor de geluiden van volgende week al……. 35 jaar lang belazerd worden is niet gering. De ene belofte na de andere. Voorlopig is nog steeds geen zicht op een vaste baan alleen weer beloften…. Persoonlijk vind ik het niet vreemd dat men het spuug en spuug zat is. Probeer de zaken eens door een andere bril te bekijken. En niet huilen voordat je geslagen bent.

Reacties zijn gesloten.