Iets met water

Gisteren met stijgende verbazing en uiteindelijk ook boosheid naar de lamlendige vertoning van mijn cluppie gekeken. Hoe kan je verliezen van een godsgruwelijk slechte ploeg als Maccabi Tel Aviv? Dan is het toch wel heel erg mis. Vooral voor de tv voel je je dan enorm machteloos (ik heb altijd de illusie dat mijn wanhoopskreten in de Arena wel nut hebben). De enige oplossing is nu om met dank voor de bewezen diensten – 2x kampioen, 1x beker en kwartfinale Champions League – afscheid te nemen van Koeman. Of het echt aan hem ligt weet ik niet, maar dit zie ik onder zijn leiding niet meer goed komen. Ik moet eerlijk zeggen dat het leuker is om naar AZ te kijken, waar Adriaanse laat zien een echte vakman te zijn, die zijn team zeer aantrekkelijk voetbal laat spelen. Mijn stille wens voor Ajax – die ik overigens al had voor Koeman kwam – is dat Henk ten Cate trainer wordt.

In de commissie ROV vanochtend ruim aandacht voor het Wieringerrandmeer. Later hoorde ik in het verslag dat gedeputeerde Henry Meijdam (VVD) een gevoelige nederlaag had geleden. Dat weet ik niet zo zeker, duidelijk was wel dat alle partijen, behalve het CDA overigens, vroegen om een realistischer (lees: bescheidener) plan. Hoewel burgemeester Spekreijse van Wieringermeer zijn best deed zo enthousiast mogelijk over te komen, kon ook hij niet verbergen dat de bevolking en de gemeenteraden ter plaatse nog niet overtuigd zijn. Op Wieringen wordt zelfs al aan een alternatief plan gewerkt. De concrete wijzigingen waarmee Meijdam op stap is gestuurd zijn: kijk nog eens of dat Wirensekanaal wel echt zo nodig is (kost namelijk klauwen met geld) en zo niet, dan hoeven we ook niet dat belachelijke aantal van 6.000 woningen bouwen. Want die woningen moeten namelijk een deel van het geld opbrengen om het plan uit te kunnen voeren. Benieuwd wat de mensen van Lago Wirense hiervan vinden.

Na het randmeer was het ’s avonds tijd voor nog meer water: het beheer van de oevers van het Noordhollandsch kanaal. Want daar is het zeer droevig mee gesteld. (Ja, ik ben van alle markten thuis, althans doe zo goed mogelijk alsof). Het belangrijkste is dat het Rijk het beheer in 1995 aan de provincie heeft overdragen en dat er nogal wat achterstallig onderhoud moet gebeuren. Dat kost geld, veel geld, dus wordt ons gevraagd nog eens € 25 miljoen ter beschikking te stellen. Nou vooruit dan maar, zeg ik met dezelfde frisse tegenzin als collega Tjeerd Talsma (PvdA). Ook is op ons verzoek de Zuiderzeelijn aan de orde: ik maak van de gelegenheid gebruik om aan te geven dat GroenLinks helemaal geen behoefte heeft aan die verbinding. Veel te duur zonder duidelijk rendement, forse aantasting van het landschap en voor je het weet komt de brug door het IJmeer weer om de hoek kijken. Is misschien wel een beetje voorbarig, we zitten nog maar in de ‘intentiefase’ maar dan is dat signaal vast afgegeven.

Vergat ik bijna nog te melden dat we al voor 21.00 klaar waren…

2 antwoorden op “Iets met water”

  1. Aax heeft helemaal geen nieuwe trainer nodig;koeman zit daar echt wel goed.Nieuwe aankopen,en deze keer proberen de groep bij elkaar te houden;niet de spits waar je je team omheen hebt gebouwd (en die sommigen misschien wel in hun vi-toto league team hebben staan) verkopen,om vervolgens er niet in te slagen om voor een vervanging te zorgen.Met deze selectie zal elke trainer onderuit gaan.Spits kopen!

  2. Op die nieuwe aankopen moeten we nog wel even wachten. Tot die tijd zie ik het niks worden met Koeman: effect is gewoon uitgewerkt. Zoals Youri Mulder woensdag al zei, alleen een ander hoofd maakt al een verschil.

Reacties zijn gesloten.