Leve het OV

Wat een hondenweer… Zeker als je ruim een half uur (gelukkig onder een paraplu) in de regen moet wachten op bus 176. Deze normaal zo vlotte en betrouwbare verbinding van VU naar provinciehuis was helemaal van slag. Twee bussen gewoon niet gekomen en ruim na zessen kwamen er alsnog twee voorrijden. Inmiddels ook het gebruikelijke sms’je van Bart gehad dat hij een half uur later zou zijn. Daardoor allebei het begin van de vergadering WVV gemist – ook het spannende deel over de zeesluis – maar het echte werk kon pas beginnen toen ik binnen was om het quorum te halen. Een beperkte agenda en toch zijn we erin geslaagd om de boel tot 21.45 te rekken. Waar ging het over? Een eerste rondje investeringsimpuls: aangegeven over welke projecten wij enthousiast zijn (verbinding Naardermeer-Ankeveense plassen, Zuidtangent) en minder enthousiast (Westfrisiaweg, Zuiderzeelijn). Daarna nog wat losse onderwerpen: sociale veiligheid, vervoersmanagement en investeringen in het openbaar vervoer van de De Boer gelden.

Op weg naar de bus, dat wil zeggen op de stoep van het provinciehuis, nog onnodig in paniek geraakt omdat ik dacht voor de derde keer* mijn ov-jaarkaart kwijt te zijn geraakt. De wijze les om rustig te blijven en nog eens goed te kijken uiteraard niet in acht genomen. Maar een laatste inspectie van de inhoud van mijn portemonnee leverde alsnog goed nieuws op. Zoals ik van mijn moeder had geleerd: altijd op de plek waar je denkt dat-ie moet zijn.

* Voor het eerst in het bruin café van de VU, waar het kreng uit mijn jas gevallen moet zijn. Gelukkig gevonden door de bardames, ook nog eens hockey teamgenoten van Camilla. De tweede keer echt kwijt in de bus of ergens op een halte, dus ik had net een nieuwe kaart gekregen.