Ria bedankt!

Gisteravond mijn gezicht weer eens laten zien op het afdelingenoverleg van GroenLinks Amsterdam. Dit overleg van afdelingsbestuurders komt eens in de twee maanden bij elkaar om onderling contact te houden, ervaringen uit te wisselen en in discussie te gaan met het federatiebestuur. Heikel onderwerp op dit moment is de procedure om kandidaten te zoeken voor de verkiezingen in 2006. Vanaf februari moeten we immers aan de slag om nieuwe mensen te vinden die in de gemeenteraad en de verschillende deelraden willen zitten. Er ligt een voorstel om één grote kandidatencommissie in te stellen voor heel Amsterdam, maar dat stuit op verzet bij een aantal afdelingen. De discussie leverde weinig op, behalve dat er nog eens naar het voorstel gekeken zal worden om een aantal twijfelaars nog over de streep te trekken. Ik zou het idee van een gezamenlijke commissie wel door willen zetten, desnoods met zeven of acht afdelingen.

Vandaag is ook officieel bekend geworden dat onze fractie helaas afscheid zal gaan nemen van Ria. Zij wordt wethouder in Beverwijk, in een nieuw college met de PvdA en Democraten Beverwijk. Met de krappe meerderheid van deze drie partijen zal dat geen gemakkelijke klus worden. We zullen Ria gaan missen: niet alleen vanwege Ria’s grote kennis van zaken en jarenlange politieke ervaring, maar vooral ook vanwege haar rol als mater familias. Cheryl, die al duo-lid is in de commissie FBO, zal Ria opvolgen, waarmee we onze man-vrouw verhouding in balans houden . Benieuwd hoe Cheryl het zal vinden…