Kerstreces

Allereerst een inspirerend en liefdevol 2005 gewenst aan al mijn lezers!

Laat ik maar geen poging doen om mijn verstandige en meelevende teksten over de beving in Azië toe te voegen aan de grote stroom. Veel meer dan clichés zullen het toch niet zijn.

Vanwege het kerstreces is er dezer dagen weinig te melden, vandaar ook dat het hier nogal stil is geworden. Eén nieuwtje, dat ik met enige vertraging hoorde, is dat Anne-Marie Worm-de Moel (CDA collega in de Staten) zeer waarschijnlijk burgemeester van Muiden wordt. Na Henry Meijdam in korte tijd dus weer een provinciaal politicus eerste burger.

Ik zie interessante carrièreperspectieven…  De volgende gemeenten zijn namelijk op zoek naar een nieuwe burgemeester: Amstelveen, Andijk, Harenkarspel, Langedijk, Opmeer, Wieringen en Wognum. Maar serieus: het is wel zo dat GroenLinks belachelijk weinig burgemeesters heeft. Nu vier in Noord-Holland (plus nog een waarnemer), wat veel minder is dan bijvoorbeeld D66. Tijd om daar iets aan te gaan doen. Voor mij misschien iets over 15 jaar ofzo.

In de reeks van collega-Statenleden met een weblog deze keer Erwin Bouma van de VVD. Al een tijd geleden begonnen, maar daarna even niet actief, ook vanwege aanpassing van de site als ik het zo zie. Maar nu ziet het er weer mooi uit, ben benieuwd wat er de komende tijd op gaat verschijnen. Erwin kom ik nu en dan tegen in de commissie ROV, met name als het over Amsterdam gaat. Soms ook in de commissie FBO; als hoofd financiën Bos en Lommer houdt hij ervan om tot in de diepste details door te dringen.