Puntjes op de i

Geloof het of niet, maar twee dagen voor kerst hadden wij nog een commissievergadering. Klaas had een borrel van zijn werk waar hij per se bij wilde zijn (proost!) en bovendien stond er ook maar één onderwerp op de agenda en dat was Noord-Holland Noord, dus ik mocht het alleen doen. In commissiekamer 1 was het gezellig druk, vooral omdat de gemeente Graft-De Rijp (goede fles wijn voor wie weet waar deze gemeente ligt) in groten getale was komen opdraven. Ook Wester-Koggenland – nabrander over de Jaagweg – en Zijpe – Boskerpark ja of nee? – waren aanwezig. Eerst dus een half uur inspraak, waarbij ik me steeds meer begon af te vragen of de gemeenten wel doorhebben dat er een aantal weken geleden een streekplan is vastgesteld. Want doodleuk werden overbekende argumenten nog eens herhaald en werden wij opgeroepen amendementen en moties maar in te trekken. Alsof we die besluiten achteloos onnadenkend in de late uurtjes eventjes hadden genomen. Toen het zoveelste raadslid erover begon dat wij allerlei zaken terug moesten draaien, kon ik het niet nalaten te vragen of dat bij hen in de raad ook gebruikelijk was: raadsbreed genomen besluiten een paar weken later geheel te herzien of terug te draaien. Uiteraard geen antwoord. Peter Visser (PvdA) sloeg de spijker op zijn kop toen hij zei dat je toch wel eens in de tien jaar (zo vaak wordt er een nieuw streekplan vastgesteld) de moeite kunt nemen een middagje naar Haarlem te komen voor een Statenvergadering.

Dit was dan echt Henry’s laatste kunstje. Nou ja, we hebben in elk geval nog eens kritisch kunnen kijken naar de verwerking van de moties en amendementen in de definitieve tekst van het streekplan. Geloof dat het er na vanmiddag allemaal wel goed instaat. In elk geval ook Heerhugowaard gerust kunnen stellen dat ze hun bedrijventerrein De Vork deels kunnen ontwikkelen. Ook naar de groene invulling om en naast het terrein aan de Jaagweg wordt nog eens goed gekeken. Mijn collega’s goede kerst en jaarwisseling toegewenst en daarna met gezwinde spoed naar Van Muiswinkel en Van Vleuten geweest, met hun Antiquariaat Oblomow. Nostalgie en romantiek, tegenover het snelle geld van de schnabbels en de typetjes. Knap ook: de muziek en fraaie dialogen. Wat mij betreft een absolute aanrader.

2 antwoorden op “Puntjes op de i”

Reacties zijn gesloten.