Wonen voor starters

Nieuw huis voor starters

Avenhorn-Goedkope huizen voor starters, die snel te bouwen zijn. De gemeenten roepen erom, maar gebouwd worden ze vrijwel niet. Als het aan projectontwikkelaar USP Vastgoed uit Hoorn ligt, verandert dat. De afgelopen dagen bezochten tientallen vertegenwoordigers van gemeenten en woningbouwverenigingen de presentatie van een nieuw idee.

De woningen zijn nog nergens te bezichtigen, ze moeten nog worden gebouwd. Maar in Avenhorn is al wel een appartementencomplex opgeleverd waarin de kwaliteiten van het nieuwe concept te ervaren zijn. Koperhorn heet het complex, dat acht koop- en negen huurwoningen omvat.

Doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren omhoog vlogen is het vooral voor jongeren moeilijk zo niet onmogelijk geworden een huis te kopen. Ook het vinden van een betaalbare huurwoning valt niet mee. USP heeft met A&i architecten uit Uithoorn een woningtype ontwikkeld dat 110.000 euro kost. Of huur: 453 euro per maand.

Zie voor het hele artikel het Noordhollands Dagblad.

Goed initiatief denk ik, althans voor de korte termijn. Ga de komende tijd eens meer van dit soort voorbeelden verzamelen. Graag reacties als je toevallig een vergelijkbaar project kent. In Zaanstad hebben ze ook een aardige regeling die gekoppeld is aan het inkomen, waardoor je als starter nog voor een redelijke prijs kunt kopen. Wie later meer gaat verdienen, gaat dan ook meer betalen. Voordeel is dat je dan niet per se hoeft in te leveren op de kwaliteit en de luxe van de woning.

2 antwoorden op “Wonen voor starters”

  1. Vanuit de Stedelijke verniwuing heb ik meerdere artikelen gelezen ovr dit soort bouw. Er zijn in het land diverse architecten die hier mee aan de slag zijn geweest en het levert enorm leuke huizen op!

Reacties zijn gesloten.