Bijpraten met Albert

Was weer even geleden, dus tijd voor een fractievergadering. Terug in de keurig gerenoveerde fractievilla, waar de werk- en de praatkamer tegenwoordig met een stevige muur van elkaar zijn gescheiden (zal met de veiligheid te maken hebben).

Onze gedeputeerde Albert was op bezoek – stond niet op de agenda, dus voor mij een verrassing (geen onaangename hoor). Uitgebreid gediscussieerd over lopende zaken in GS, waarbij het op een paar punten behoorlijk met elkaar oneens waren. Ja als fractie hoef je niet slaafs achter de gedeputeerde aan te gaan. Anders dan bijvoorbeeld bij CDA en VVD, waar de gedeputeerden elke fractie aanwezig zijn, houden wij bewust wat afstand en nodigen we Albert bij gelegenheid uit. Keerzijde is wel dat je dan soms wat verrast wordt door de vasthoudendheid waarmee de ander bepaalde standpunten verdedigt. We hebben Albert ook nog eens nadrukkelijk gevraagd zich niet al te bescheiden nadrukkelijk ook als GroenLinks gedeputeerde naar buiten te presenteren. Hij denkt erg bestuurlijk, zo van ‘dingen moeten geregeld worden’ en vergeet dan nog wel eens zich ook te profileren. Maar eh… we zitten niet voor niks in het bestuur!

Nabespreking van de Staten van 28 februari was zo gebeurd. Nauwelijks dingen die de moeite van het onthouden waard waren, zoals mijn korte verslag destijds ook al liet zien. Wel hadden de mondelinge vragen van Rosina goed gewerkt en ook weer onze rol in het debat verstevigd. De rest van de fractievergadering ging het nog over de plannen van het ‘vrijgestelden’ clubje; ikzelf ga aan de slag met (jongeren)huisvesting en natuurcompensatie. Ook de onderwerpen voor de raads- en statenledendag die we ergens in september organiseren werden langsgelopen. Probleem voor mij is dat ik er niet bij kan zijn als het op 10 september zou zijn, vanwege een congres in Budapest. Uiteraard kreeg ik meteen flauwe opmerkingen over snoepreisjes en vakantie te horen en dat werd alleen maar erger omdat ik ook de komende fractievergadering moet missen wegens een congres in Texas (hopelijk precies op tijd terug – met jetlag – voor de Staten op 4 april).

Deed ook nog verslag van de commissies FBO en WVV; scroll even naar beneden en je weet wat ik mijn fractiegenoten heb verteld. Tenslotte Jan, mijn opvolger in de commissie ROV, nog even bijgepraat over alle problemen uit het streekplan Noord-Holland Noord, die hij nu lekker mag gaan oplossen. Rond 22.30 waren we klaar (dat was lang niet meer voorgekomen) en omdat de bus ook nog op zich liet wachten pas om 23.07 de trein naar huis.

Aangezien het mij de hele ochtend en begin van de middag heeft beziggehouden: kan het niet laten te melden dat ik blij ben met de nieuwe coach die Ajax heeft aangesteld. Ik wens Danny Blind heel veel succes en ik heb er alle vertrouwen in dat Ajax weer zo gaat spelen als het bedoeld is en niet zo tenenkrommend gênant slecht als de laatste weken. Want ik wil wel voor mijn plezier naar Ajax gaan.