Kranten bezorgen voor het goede doel

Samen met Wessel weer een goede 2000 huis-aan-huis kranten bezorgd in de Kolenkit. Dankzij de stedelijke vernieuwing een paar brievenbussen minder, maar daar stond dan weer het nadeel van aanhoudende miezerige regen tegenover. Voordeel van ’s avonds bezorgen is dat de meeste mensen hun brievenbussen hebben geleegd en je geen gevecht hoeft aan te gaan met reclame en de zaterdagse Telegraaf. Het grootste deel van de krant gaat over Amsterdam en Bos en Lommer, maar de voorpagina is prominent gewijd aan Europa en het referendum.

GroenLinks voert een campagne vóór de grondwet, dus die voorpagina staat ook vol met lovende woorden. Je zou haast denken ’tegen beter weten in’, maar hoe prettig is het dan om bij thuiskomst de onmiddellijke resultaten van alle inspanning te zien op teletekst: