Topoverleg

Gisterenmiddag uitgebreid telefonisch geïnterviewd door Fanta Voogd over mijn weblog. Heeft het eigenlijk wel nut, wie leest dat nou en hoe staat het met de reacties? Over al die aspecten kan ik de laatste tijd tevreden zijn. Dankzij de zoekmachine weet ik wie, wanneer, waarvandaan en hoe op mijn weblog terechtkomt. (Uiteraard helpt het je bezoekersaantallen om een bericht over Meijdam en Overmars te hebben)

Wel vind ik dat niet al te overdreven moet worden gedaan over het nut van een weblog om contacten met de achterban te verbeteren of als politicus zichtbaar te zijn. Het is gewoon een aanvulling op heel veel andere soorten communicatie die ik ook blijf houden. Er zijn ook al zoveel weblogs – alhoewel het in de provincie nog mee/tegenvalt – dat het allesbehalve origineel is.

’s Avonds overleg van onze fractie met Wijnand Duyvendak en Kees Vendrik. Voornaamste doel was om elkaar bij te praten wat er speelt in de Kamer en in de Staten en waar nodig onze standpunten op elkaar te stemmen (danwel agree to disagree). In een kleine drie uur een enorme hoeveelheid onderwerpen voorbijgekomen: Schiphol, ruimtegebruik bedrijventerreinen, splitsingswet en NUON, Bloemendalerpolder, A6-A9, duurzame energie, bereikbaarheid Almere en dat vergeet ik vast nog wat. Nuttige bijeenkomst, al merkte ik wel dat ik er met mijn hoofd niet helemaal bij was, omdat alle colleges die ik deze week geef redelijk wat afleiding en stress veroorzaken.