Opmerkelijk

In de Gooi- en Eemlander van vandaag. Oud-Huizenaar en oud-gedeputeerde Henry Meijdam wordt goed in de gaten gehouden:

Secretaris weg om relatie met burgemeester Meijdam

ZAANSTAD/HUIZEN – De gemeentesecretaris van Zaanstad, Maria Overmars, moet het veld ruimen. Gebleken is dat zij een relatie heeft met de burgemeester van Zaanstad, Henry Meijdam. Meijdam is afkomstig uit het Gooi en speelde jarenlang een belangrijke rol in de Huizer politiek, onder meer als wethouder voor de VVD.

Enkele gemeenteraadsleden en wethouders zouden op het vertrek van Overmars hebben aangedrongen om een rel op het Zaanse stadhuis te voorkomen. Wethouder Judith Schouten moest haar vakantie afbreken om de verdere gang van zaken in haar rol als loco-burgemeester te regelen. Dat heeft er onder meer toe geleid dat Overmars nu met verlof is en dat zij haar baan opzegt.

De relatie tussen de burgemeester en de gemeentesecretaris zou kunnen leiden tot onzuiverheden in het lokaal bestuur, zo werd op het Zaanse gemeentehuis onder ambtenaren en gemeenteraadsleden gevreesd.

De gemeente wilde aanvankelijk niet reageren op de kwestie. Gisteravond werd er toch een verklaring uitgegeven, waarin het besluit van Overmars om op te stappen ‘moedig’ wordt genoemd.

9 antwoorden op “Opmerkelijk”

  1. Nee, hij had wel een vriendin in de tijd dat hij in de provincie zat. Volgens mij zijn vroegere secretaresse uit Huizen, maar dat weet ik niet helemaal zeker.

  2. Lastige kwestie hoor… Moet je als gemeente nu maar een man vragen voor de vacature die nu is onstaan, terwijl dit natuurlijk niet kan vanwege het discriminatieverhaal, of laat je laat je de heer Meijdam “los” op mischien wel de volgende stoot met alle narige gevolgen van dien. Willen we nog een slechte grap of zal ik deze maar achterwege laten… is natuurlijk ook wel erg makkelijk met dit onderwerp…

  3. Inmiddels is bekend dat de gouden handdruk van Maria Overmars 200.000 Euro bedraagt.
    De corruptie gaat door.

  4. Dit is werkelijk van een ongehoordheid waar geen woorden voor zijn. Die mevrouw had gewoon moeten kiezen: is het ware liefde, dan haar baan opzeggen. Maar niet op kosten van de inwoners van Zaanstad vierhonderdveertigduizend gulden toucheren. Wat vind jij er eigenlijk van Harmen, want dat lees ik niet op je weblog?

  5. En nu gaat de beste man zelf ook weg! Het moet niet gekker worde, haha! En Yessica, waarom reken jij nog in guldens?

  6. Tja, aan de andere kant: ze gaat ook vrijwillig weg om de verhoudingen werkbaar te houden. Een juridische procedure had misschien wel tot een hogere vergoeding geleid en bovendien een hoop extra gezeik opgeleverd. Maar het is en blijft natuurlijk een schimmige situatie.

  7. Volgens mij heeft Henry gisteren in Barend&Van Dorp in elk geval de meest idiote fabels de wereld uit kunnen helpen. Ook duidelijk aangegeven dat zij beiden bereid waren om dit te regelen zonder ruime vertrekregeling. Als het college de gemeentesecretaris dan toch dwingt om te vertrekken, begrijp ik wel dat daar iets tegenover staat. De twee ton was een maximaal bedrag als zij langdurig geen baan zou kunenn vinden, dus niet een premie in Ć©Ć©n keer, blijft wel veel geld. Vind het vooral ook sneu voor Henry, al verwacht ik dat hij snel genoeg elders een mooie plek zal vinden.

Reacties zijn gesloten.