Bloggen in de zomer

Het kostte enige moeite, maar het is nu en dan toch nog gelukt om ook tijdens de zomer wat nieuws op mijn weblog te plaatsen. Hoe staat het met mijn bloggende collega’s?

Fleur Agema (van de gelijknamige fractie) is behoorlijk druk doorgegaan om de meest uiteenlopende onderwerpen die ze tegenkomt op haar weblog aan de orde te stellen: haar geliefde Milieufederatie, voedselveiligheid, minderhedenorganisaties en geïmpregneerd hout. Voor haar ijver kun je alleen maar bewondering hebben.

Peter Visser (PvdA) had al in juli aangekondigd van een welverdiende rust te gaan genieten en zijn weblog even te laten voor wat het is. Maar sinds week 34 – zonder mijn agenda weet ik nooit welke datum daarbij hoort – is hij weer terug van weggeweest.

Van Erwin Bouma (VVD, zonder link) hoorde ik tijden Sail dat hij wordt geplaagd door hackers en de grootste moeite doet zijn weblog weer op gang te krijgen.

Peter Prins (fractie Prins) doet het met zijn weblog wel erg rustig aan. Drie berichten in drie maanden tijd, maar misschien is het valse bescheidenheid? Het “Landelijk discussieforum voor Statenleden” dat hij enige tijd geleden aankondigde is inmiddels ook alweer opgeheven:

Error: Het forum kan niet worden geopend

Dit kan de volgende oorzaken hebben:
Het forum dat je probeert te bezoeken bestaat niet (meer).
Cookies van xsbb.nl en xsbb.be worden niet geaccepteerd waardoor inloggen niet lukt.

Tenslotte is Ruben Vis (VVD) al bijna twee maanden zeer opgetogen over de vrije busbaan van Bloemendaal naar Zandvoort.

Van de gedputeerden is onze Commissaris Harry Borghouts degene die zijn weblog de hele zomer het meest trouw bijgehouden heeft. Dat baart me wel enige zorgen: is hij wel op vakantie geweest? Het andere uiterste is het weblog van Rinske Kruisinga, die schijnbaar al sinds mei niets meer meegemaakt heeft.

Overigens las ik laatst dat sowieso veel weblogs na een korte tijd van enthousiast gebruik een zieltogend bestaan gaan lijden. Vraag me wel eens af hoeveel van die spontaan opgezette weblogs, homepages en andere digitale ongein inmiddels als een soort restafval op het wereldwijde web rondzwerft. Misschien dat de eigenaar dan ook wil zorgen dat het netjes in de prullenbak verdwijnt?

4 antwoorden op “Bloggen in de zomer”

  1. Ongetwijfeld naar aanleiding van jouw bericht heeft Rinske haar weblog ge-update met een bericht over Sail! Blijf ze achter de vodden zitten, volksvertegenwoordiger!

  2. Hoi Harmen even een reactie op jouw opmerking over het forum, hoewel ik moet toegeven dat het Forum toto nu toe weinig belangstelling genoot is het niet gesloten door Peter Prins, echter de hele organisatie van 8Bit Xsbb ligt plat, om het maar populair te zeggen. De verhuizing naar nieuwe servers is mislukt en het gerucht gaat dat hun nieuwe servers gehackt zijn. Elk daar geregistreerd forum is verdwenen.
    Wij tasten dus in het duister over de toekomst van het forum.
    Jammer! ­čśÇ

  3. O jee, en dat doe ik dan heel slordig onder mijn eigen inlog.
    Tja, te laat, dit berichtje en het bovenstaande zijn afkomstig van Jeanette, de fractiemedewerker van Peter Prins. Excuses!

Reacties zijn gesloten.