Achterstallig nieuws

Was ik toch bijna vergeten te melden dat ik afgelopen zaterdag op SAIL05 ben geweest. Op uitnodiging van de provincie gingen Camilla en ik naar het prachtige VOC schip Prins Willem, dat voor de gelegenheid uit Den Helder naar Amsterdam was gekomen. Leuk weerzien en bijpraten met heel wat collega’s na weken reces. Prima gegeten en gedronken en ook genoten van het perfecte uitzicht op de boten die – van klein, gammel en wankel tot groot, luxe en protserig – aan ons oog voorbij trokken. Ook het traditionele vuurwerk was vanaf onze positie uitstekend te zien.

Gisteren mocht ik bij een gesprek zijn met de commissie-Hermans, die van de minister opdracht heeft gekregen de dualisering in de provincie te evalueren. Vanuit de Staten was een stevige delegatie van met name fractievoorzitters, op Leo Cornelissen (D66) en mijzelf na. Ik vind het allemaal leuk en aardig, dat gepraat over dualisme, maar je zou haast zeggen “kein Geloel fussballen”. Het probleem zit veel dieper dan al het geneuzel over structuren en of we nou wel of niet teveel stukken krijgen en teveel vergaderen. Het echte probleem is dat politieke partijen nauwelijks meer als serieuze vertegenwoordigers gezien kunnen worden. Daar zal iets moeten veranderen, want ‘de Provinciale Staten’ kunnen toch moeilijk meer naar ‘de burger’ toe gaan… Nou ja ik draafde weer eens door – met mijn beroepsdeformatie als politicoloog – maar hoop dat in ieder geval iets is blijven hangen.

Eén antwoord op “Achterstallig nieuws”

  1. Het barrel met de schemerlamp was geniaal, maar toch met stip op 1 het hardcore vlot dat voortgeduwd werd door een ander bootje; gammel, gammeler (?), gammelst!

Reacties zijn gesloten.