Bloemendaal

Vandaag een fractievergadering op locatie en wel op het fraaie gemeentehuis van Bloemendaal. Daar werden wij ontvangen door Wim de Gelder de eerste GroenLinks burgemeester in dit liberale bolwerk. Ook waren John Krant en Tilly van der Burgt van de Bloemendaalse fractie aanwezig. Een leuk gesprek waarin Wim uitlegde wat hem had bewogen om vanuit het Rotterdamse stadsdeelbestuur deze stap te ondernemen. Verschillende lokale onderwerpen kwamen aan bod, o.a. de moeizame onderlinge verhoudingen in de raad, bereikbaarheid van de kust en de noodzaak van regionale samenwerking. Er was genoeg te bepraten, ruim langer dan het geplande uur.

Daarna de gewone fractievergadering, onder leiding van Jan die dankzij het OV fors later was dan gepland. Tsja, het vereist af en toe heel wat idealisme om trein en bus te blijven verdedigen als ‘serieus alternatief’ voor de auto. Gezien de korte agenda waren we snel klaar met vergaderen; ook de Statenvergadering volgende week maandag kan nooit lang duren (ai wat zeg ik nu dat is de goden verzoeken ). We waren het er allemaal over eens dat dit vergaderen op locatie erg nuttig is en dat we dit vaker (1x per 2 maanden ofzo) zouden moeten doen. Dus: lokale fracties meld u aan en we prikken een datum! *

Omdat ik woensdag op werkbezoek ga in de Wieringermeer en de locatie zo goed als onbereikbaar is met OV had ik vanavond alvast bij mijn ouders de auto opgehaald en was daarmee naar Bloemendaal gereden. Op de terugweg kon ik zo mooi de Amsterdamse delegatie naar het Centraal Station meenemen. Nu maar hopen dat ook de Hilversummers nog op een enigszins christelijke tijd een trein naar huis konden nemen.

* Als u dan ook nog voor lekkere broodjes, Chinees of pizza kunt zorgen, helemaal geweldig!