Dam tot Damloop

Overgehaald door VU-collega Arjan, die zelf ook meeliep, besloot ik een tijd geleden me in te schrijven voor de Dam-tot-Dam loop. Dat is 10 mijl, oftewel 16,1 km van AmsterDAM naar ZaanDAM. Mijn trainingsvoorbereiding begon iets te laat en het had ook wel wat intensiever kunnen zijn, maar niks meer aan te doen: vandaag was dan de dag dat het moest gebeuren.

Om met het goede nieuws te beginnen: ik heb het gehaald, in een tijd van 1.30.52, dat is een gemiddelde snelheid van 10,6 km/uur. Het slechte nieuws is dat mijn rechterknie behoorlijk pijn doet en ik lichtelijk strompel. Het begin was al prettig: de starter vond het leuk om te melden wat de uitslag van AZ-Ajax was (Rosina en Bart gefeliciteerd hoor ). Met die motivatie kon ik van start: de eerste kilometers was het nog dringen, eerst door de IJtunnel en daarna door het Sperrgebiet in Amsterdam-Noord waar druk aan de weg wordt gewerkt en het parcours erg smal was. Vanaf de Molenwijk werd het prettiger en rustiger lopen. Middenstuk langs de snelweg was weer wat minder, maar de laatste drie kilometer door Zaanstad heen waren heerlijk: veel enthousiaste mensen langs de kant waardoor ik nog een laatste versnelling kon inzetten.

Het mooie is dat je dankzij de chip op je schoen achteraf ook precies de opbouw van de race kunt zien:

Snelheid 10,626 km/uur
5 kilometer 29:28 (29:28)
10 kilometer 57:49 (28:21)
15 kilometer 1:25:35 (27:46)
Netto tijd 1:30:52

Oftewel, rustig aan begonnen, middenstuk versneld en de laatste kilometers nog wat harder inclusief eindspurt naar de finishlijn. Volgend jaar weer, al was het om dit PR te verbeteren!

4 antwoorden op “Dam tot Damloop”

  1. Goed gedaan hoor! šŸ™‚ En wat wordt de volgende loopactie? Voortaan met de benenwagen naar de vergaderingen in Haarlem? šŸ˜‰

  2. Ik ben natuurlijk harstikke trots op de vermelding van mijn naam op jouw weblog en ben zeer tevreden met jouw tijd. Op naar de halve marathon van Amsterdam!

  3. Gefeliciteerd hoor! Ik neem me al jaren voor om ‘m ook eens te lopen, maar dat voornemen vergeet ik ook al jaren als het er echt op aan komt. Volgend jaar…?

Reacties zijn gesloten.