Zo kom je nog eens ergens

Vandaag hadden we een combinatie van werkbezoek en fractievergadering in het Verzetsmuseum. Ondanks dat ik geboren Amsterdammer ben en toch alweer wat jaartjes (dichtbij) Amsterdam woon, was ik nooit in dit museum geweest. (Als compensatie heb ik meteen een folder meegenomen met daarin 37 Amsterdamse musea, met vast nog een hoop daarbij waar ik nooit een voet binnen heb gezet)

We kregen uitleg en een privé rondleiding van de directeur, Liesbeth van der Horst. Maakte een gedreven indruk en het museum zelf vond ik ook erg de moeite waard. Om nog eens terug te komen en in iets meer tijd te bekijken. Vooral goed is dat erg sterk de persoonlijke beleving centraal is gesteld: waarom maakten mensen in de oorlogsjaren bepaalde keuzes? Ook de mooie tijdelijke tentoonstelling over joodse kinderen die in de crèche tegenover de Hollandse Schouwburg borduurt daar op voort. Met onder andere geld van de provincie – als we daar 31 oktober mee instemmen maar dat zal heus wel – wordt nu gewerkt aan uitbreiding met een deel over de Nederlandse kolonies in oorlogstijd.

De fractievergadering zelf was erg kort – voor onze nieuwe fractiemedewerker Petra overigens goed te weten dat dit eerder uitzondering dan regel is . Over de Statenvergadering van eind september viel weinig te zeggen en dat gold ook voor recente commissies. We verdeelden onderling de bezoekjes aan discussiebijeenkomsten, conferenties e.d. waarbij de 12e november nog een interessant dilemma oplevert, omdat dan zowel de Provinciale ledenvergadering is als de landelijk actie tegen de A6-A9 verbinding. Daar mogen we natuurlijk niet ontbreken, mede omdat dit een belangrijk punt was dat we binnengehaald hebben in de college-onderhandelingen (met de Uitweg als concreet resultaat). We besloten dat Bart en Klaas naar Weesp toegaan en de rest – onder wie ondergetekende die het ook leuk had gevonden om actie te voeren – naar Alkmaar.

Eén antwoord op “Zo kom je nog eens ergens”

Reacties zijn gesloten.