Back to business

Na het enerverende werkbezoek weer tijd voor de gewone fractiezaken. Als vanouds een maandagse fractievergadering, strak geleid door Jan die graag op tijd klaar wilde zijn. We blikten terug op de Algemene Beschouwingen, met de complimenten voor Barts inbreng, maar ook de verzuchting dat het wel een erg lange zit was al met al. Het was met mij meerderen opgevallen dat de PvdA nadrukkelijk toenadering zocht tot de coalitie en dan vooral CDA en VVD. Zo langzaamaan werken we alweer toe naar een nieuwe periode; vanaf komend voorjaar is het immers nog krap een jaar te gaan tot de volgende verkiezingen.

Daarna was een eerste concept aan de berut van een initiatiefvoorstel waar ik samen met Marieke aan werk. We kregen het nodige nuttige commentaar, belangrijkste conclusie voor mij: schrijven is schrappen. Ook kwam het plan voor Waterlands Wonen aan bod, waarbij we als fractie van harte Klaas’ inzet steunen om de ambitie voor binnenstedelijk bouwen te verhogen en allerlei merkwaardige uitleglocaties in kwetsbare natuur tegen te houden. We sloten af met een uitgebreide rondvraag, waardoor we toch nog bijna 21.00 haalden. Eén van de dingen waar ik zelf wat mee zit, zijn de reacties van ambtenaren die in de reorganisatie buiten de boot zijn gevallen en op ons als Statenleden beroep doen. Ik vind het een naar gevoel dat ik daar zo weinig aan kan doen.

Na afloop nog met Bart, Imelda, Cheryl en Petra wat gedronken in de 1e klas restauratie op Centraal Station, tot we om 23.00 echt weg moesten.