Nog meer kiezen – en de boel in de hand houden

Vanavond een druk bezochte ledenvergadering in Bos en Lommer, waar we het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst hebben vastgesteld. Aan mij als voorzitter de taak om dat in goede banen te leiden en eerlijk gezegd was ik best een beetje nerveus vantevoren hoe dat zou lopen. Maar gelukkig liep het allemaal best aardig.

Eerst namen we afscheid van Ruben en Michiel, die helaas niet verder gaan met het bestuur. Geloof dat de boeken die ik als afscheidscadeau had uitgekozen wel in de smaak vielen. Rekening en begroting waren ook snel afgehandeld. Over het programma was iets meer te doen: in de officiële termijn waren er geen amendementen ingediend, maar Ger had te elfder ure toch nog een aantal opmerkingen. Grootste deel daarvan was redactioneel, maar over een paar punten ontstond toch een wat uitgebreidere discussie. Uiteindelijk kwamen we er geloof ik wel uit, maar de volgende keer ga ik toch wat strenger zijn

Na de pauze het echte vuurwerk. Eerst verslag van de kandidatencommissie – dank aan Kees Hulsman en Cees Roele dat ze er de hele avond bij waren! – daarna de presentatie van de kandidaten. Eerst de verkiezing van de lijsttrekker, die Wessel volgens verwachting won – er waren ook geen tegenkandidaten, dus dat scheelde. Succes jongen! Voor de verkiesbare plaatsen (realistisch gezien 2 t/m 5) hadden we 5 kandidaten, omdat nog op de valreep een extra kandidaat zich had gemeld. Nieuwkomer Yasemin – die een prima indruk maakte – werd op 2 gekozen, half-nieuwkomer Juke op plaats 3. Daarna op 4 de beurt aan de huidige fractievoorzitter Aaron en – tot zijn lichte teleurstelling – Michiel op 5. De rest van de lijst is te vinden op onze afdelingswebsite. Op het laatst was nog even gedoe over wie lijstduwer zou worden en het leek mij goed daar nog een nette stemming over te houden, wat na enig geharrewar ook gebeurde. Onze huidige DB’er en DB-kandidaat voor straks Ger Timmer werd daarbij gekozen, met Sjoerd Bartlema als hulp-duwer.

Een enerverende avond, waarover tot sluitingstijd in Mozaïek nog werd nagepraat. Iedereen die ik daar sprak vond het (gelukkig) een geslaagde ALV en – niet minder belangrijk – een prachtige kandidatenlijst. Wij zijn er klaar voor!