2006 is begonnen!

Allereerst wens ik de lezers van dit weblog een inspirerend en ontspannen 2006 toe!

Gisteravond traditioneel (maar voor mij de eerste keer) de nieuwjaarsontvangst van de gemeente Amsterdam in het Concertgebouw. Uiteraard mocht Camilla mee als ‘de vrouw van’. De avond werd geopend met een mooie politieke toespraak van Cohen, waarin hij nadrukkelijk aandacht vroeg voor de schrijnende problemen van armoede en uitsluiting in Amsterdam. Duidelijk sprak hij zich uit tegen het evangelie van de eigen verantwoordelijkheid van dit kabinet en impliciet ook tegen de badinerende woorden van Gerrit Zalm.

Daarna was het de beurt aan acht mooie zangeressen (in meerdere opzichten), She Got Game 3 met een spetterend optreden. Gaat dat zien! Als intermezzo tussen de muziek door vier jonge dichters, van wisselend niveau, maar wel een goede mix en afwisseling. Het slotnummer werd ook met een gedicht ingeleid: “voor degene…” en de kenners weten dan dat daarop ‘Zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder’ volgt. Top!

Daarna van zaal tot zaal gelopen, met overal weer andere muziek en andere sfeer. Onderweg de nodige handen geschud en gezoend voor de beste wensen. Collega’s van GroenLinks uit Amsterdam, Statenleden en andere bekenden. Een hele geslaagde avond.

Eén antwoord op “2006 is begonnen!”

Reacties zijn gesloten.