GroenLinks op winst in Amsterdam

AT5 meldt vandaag:

Peilingen: links boekt forse winst

Als er nu gemeenteraadsverkiezingen gehouden zouden worden, boeken de kleine linkse partijen forse winst. Dat blijkt uit peilingen van onderzoeksbureau O&S in opdracht van AT5.
De SP krijgt er in de peilingen twee zetels bij, Amsterdam Anders en GroenLinks ieder één zetel. Grote verliezers zijn het CDA, Leefbaar Amsterdam en Mokum Mobiel. Die partijen lijken de rekening gepresenteerd te krijgen van de bonnetjesaffaire eerder dit jaar.
Een derde van de Amsterdammers gaf aan nog niet te weten op welke partij hij/ zij gaat stemmen in maart.

Hij gaat lekker! En de campagne is nog niet eens begonnen. Sinds de peilingen van juni 2005 (11.7%) en september (13.6%) een stijgende lijn. Nu al op 15.7%, wat had dat kunnen zijn als Amsterdam Anders/De Groenen (2 zetelsg gepeild) niet mee zouden doen? Ben ook benieuwd hoe zich dat vertaalt naar Bos en Lommer.

Overigens houden René Kerkwijk en David Rietveld hun eigen peilingen voor respectievelijk Eindhoven en Den Haag. Ietsje minder statistisch-wetenschappelijk verantwoord dan O+S, maar wel geinig om te lezen.