Een druk weekje

Had gehoopt dat het niet zo vaak voor zou komen, maar ik heb nu toch weer een achterstand in te halen. Dat krijg je ervan als je teveel dingen tegelijk wilt doen.

Afgelopen woensdag heb ik op het stadsdeelkantoor alle formulieren ingeleverd die nodig zijn om mee te kunnen doen met de verkiezingen van 7 maart 2006. Dat betekende ondermeer een machtiging van de partij om de naam GroenLinks te mogen gebruiken. Verder een kandidatenlijst met daarbij adressen en geboortedata (3x checken of alles klopte) en een verklaring waarmee alle kandidaten instemden met hun kandidatuur en plek op de lijst. Tenslotte kopie van legitimatiebewijs voor alle kandidaten behalve de huidige raadsleden. Zoals verwacht dinsdagavond toch nog wat mails en telefoontjes nodig om ook de laatste formulieren en kopieën binnen te krijgen. Tot nu toe nog geen commentaar terug gekregen, dus ik neem aan dat alles in orde is.

Donderdag was er de nieuwjaarsborrel van GroenLinks Amsterdam in de kerkzaal van de Arena. Mooie sfeervolle locatie. De toespraakjes aan het begin heb ik maar overgeslagen, rond een uur of half tien was ik er. Bij Paulus de Wilt de toto ingevuld over hoeveel zetels we in de raad en in alle stadsdelen krijgen. Verder gezellig bijgepraat met allerlei mensen en op best nog een fatsoenlijk tijdstip weer naar huis gegaan.

Zaterdag met de kandidaten voor de deelraad een voorbereidingsdag gehad in de Mansveltschool. Deze keer kon ik zelf eens rustig achterover zitten en hen het werk laten doen. Eerst een kort rondje waarin iedereen wat vertelde over haar of zijn motivatie om lid van GroenLinks te worden en de verwachtingen voor de komende periode. Daarna een training presenteren waarbij iedereen een verhaal van drie minuten moest houden over een zelfgekozen onderwerp en een zelfgekozen publiek. Bleek nog best lastig en dan zie je ook duidelijke verschillen tussen mensen die best nerveus zijn en anderen die het presenteren veel natuurlijker afgaat. Na de lunch nog een aantal presentaties en daarna een debat over het parkeerbeleid in Bos en Lommer. Een deel van de groep verdedigde het GroenLinks standpunt, een ander deel leverde de tegenargumenten van zeg maar Mokum Mobiel. Ger en Wessel observeerden als buurtbewoner respectievelijk journalist. We eindigden met een vooruitblik op de campagne en een eerste inventarisatie van belangrijke onderwerpen voor de onderhandelingen die na de verkiezingen ongetwijfeld zullen volgen. In Mozaïek werd de dag nabeschouwd en was het tijd om te ontspannen met een hapje en een drankje.