Houd GroenLinks op 1


Sinds een paar weken is de Stemwijzer van Bos en Lommer beschikbaar. Uiteraard heb ik ‘m al een paar keer ingevuld – IP-adressen letten ze niet erg op – en helemaal eerlijk is het ook niet, want ik ken ons verkiezingsprogramma uiteraard te goed en weet wat ik moet antwoorden.

De tussenstand is dat er 960 adviezen zijn gegeven, daarvan 296x GroenLinks, op de voet gevolgd door D66 met 293. Hierbij dus de oproep ons te helpen om dat zo te houden (op aanvraag wil ik ook best de ‘goede’ antwoorden verschaffen). De VVD is derde met 161 adviezen. Opvallend is dat de PvdA, nu veruit de grootste partij in ons stadsdeel, bijna onderaan staat met slechts 57. Echte hekkensluiter is het CDA: nog niemand heeft het advies gekregen op die partij te stemmen.

10 antwoorden op “Houd GroenLinks op 1”

  1. Over zoiets behoor je geen grapjes te maken.
    En “Camilla” omdat je het zo graag weten wilt: ik kwam uit op Amsterdam Anders/De Groenen, daarna kwam de SP, toen een tweetal mij verder onbekende lokale partijen en pas daarna volgden partijen als GroenLinks, PvdA en VVD.

  2. Jeroen, ik was gewoon nieuwsgierig, niets meer en niets minder. Bovendien denk ik niet dat “algemene” resultaten van zo’n stemwijzer het stemgedrag van een individuele kiezer zullen gaan beĆÆnvloeden, dus waarom zouden er geen licht ironische – wellicht zelfs grappige – opmerkingen over gemaakt mogen worden? Of denk je dat GroenLinks nu door dit stukje op dit weblog opeens 50% van de stemmen zal gaan krijgen?

  3. Camilla, ik weet heel goed, want dat is meerdere malen gebleken, dat de uitkomst van de stenwijzer volstrekt niet geschikt is als voorspelling van de verkiezingsuitslag. Dat is ook helemaal niet waar mijn eerste e-mail over gaat. Ik vind het niet okƩ als een kandidaat-deelraadslid de stemwijzer meerdere keren invult en daar vervolgens ook nog via het weblog mee loopt te pronken. Blijkbaar denkt hij daarmee toch een signaal af te geven, maar wat mij betreft is dat het verkeerde signaal. Ik vind het nogal merkwaardig en zou liever lezen waarom mensen op GroenLinks zouden moeten stemmen in plaats van zulke prietpraat over de stemwijzer.

  4. OkĆ© ik heb Ā“m drie keer ingevuld en waarschijnlijk mijn vrienden van CDA PvdA D66 VVD en wie dan ook meer ook heel wat keren. Daarom moet je ook geen waarde hechten aan de uitgebrachte adviezen.
    Jemig, wat neem je dit vreselijk serieus. Dacht je nou echt dat als op volkskrant.nl er een peiling over Balkenende staat het CDA niet meteen de achterban inschakelt om massaal een positief antwoord te geven?

Reacties zijn gesloten.