Aan de wandel

Zondagmiddag, nog maar net bekomen van de terugreis uit Málaga, meegelopen met de wandeltocht tegen de A6-A9. Met fris, maar stralend weer, een hoge opkomst – niet geteld, maar ik denk toch zeker een 400 mensen. Mooie tocht die begon op het station in Weesp, onder aanvoering van Wijnand Duyvendak, Femke Halsema, Kathalijne Buitenweg en uiteraard de Weespse wethouder Dick Spel. Na een tocht door het oude centrum de Aetsveldse polder in. Voor deze gelegenheid was door de daar woonachtige boeren het land beschikbaar gesteld. De bedoeling van het wandeloffensief is om meer permanente wandelingen over boerenland mogelijk te maken. Want een gebied is natuurlijk mooier als je erin lopend van kunt genieten en niet alleen van afstand naar kijkt. Juist nu we zo goed als op het tracé konden wandelen, werd des te duidelijker hoe slecht het plan is om daar een weg aan te leggen.

Na een paar kilometer kwamen we bij een andere – natuurlijke – barrière op de wandeling: de Vecht. Voor de gelegenheid was een pontje geregeld, dat nog een hele klus had aan het overzetten van de grote hoeveelheid mensen. In de file voor de boot dus! Aan de overkant verder de Nieuwe Keverdijkse polder in, op weg naar het eindpunt, de Visserij van Natuurmomenten. Daar vlakbij zou in de plannen de A6-A9 verbinding beginnen, op de knoop waar A6 (uit Almere) en A1 (uit Amersfoort) bij elkaar komen. Onderweg ondermeer gesproken met collega-Statenlid Cornelis van Diest, deze keer overigens in zijn rol als voorzitter van de agrarische natuurvereniging Vechtvallei.

Was best moe na deze inspanningen (ach ja ik word ook een dagje ouder): eerst een kleine twee weken fietsen en dan nu nog een goede 10 km lopen. Maar al met al een heel geslaagde middag! Zo is actievoeren ook leuk… Nu hopen dat het ook een vervolg krijgt met extra wandelmogelijkheden in het gebied en een goede regeling voor de boeren die hun land beschikbaar stellen.

2 antwoorden op “Aan de wandel”

  1. Hpoi Harmen,
    Leuk weblog. Kende het nog niet.
    Op de wandeling waar we beide in de organiastie zaten zijn 500 mensen geweest!!!. Inderdaad erg veel. Prachtig. nu hopen dat de a6-a9 er echt niet komt groetjes Joris

Reacties zijn gesloten.