Naar het strand

Na de hectiek van campagne en verkiezingen weer back to normal. Een gewone commissievergadering van WVV, met weinig spectaculaire onderwerpen op de agenda. Opmerkelijk dat we het toch weer tot tien uur vol wisten te houden, maar daar verbaas ik me eigenlijk al niet meer over.

Belangrijkste punt was het plan voor de bereikbaarheid van de kust Bergen-Zijpe. Na de eerdere succesvolle aanpak voor Bloemendaal-Zandvoort de volgende kuststreek die aan de beurt is. Na een presentatie van projectleider Hans Voerknecht was de stemming in de commissie erg eensgezind. Iedereen was lovend over de aanpak, waarin vooral fiets en openbaar vervoer centraal staan. Vantevoren had ik ingeschat misschien als enige ook nog wat kritiek te hebben, met name omdat er extra parkeerplekken in het plan zitten en de ambities om het autogebruik terug te dringen wat aan de lage kant zijn. Maar het CDA (Joop Post) hield mijn verhaal over meer gebruik van fiets en ov en pleitte ervoor zo weinig mogelijk auto’s tot aan de kust door te laten rijden en op transferia te laten parkeren. Vervolgens ging de PvdA nog even door over minder parkeren in de kustplaatsen zelf en pleitte Tjeerd Talsma ook voor hogere parkeertarieven (waarmee de gemeenten misschien nog wel een hogere eigen bijdrage konden betalen). Dus ik hoefde eigenlijk alleen maar braaf te knikken en me bij hen aan te sluiten. Zo worden dingen die GroenLinks al jaren vindt ineens zo goed als Statenbreed aanvaard en straks uitgevoerd door een VVD-gedeputeerde!

Oh ja nog even over die linkse samenwerking: David Rietveld zegt daar een paar rake dingen over en ook de mensen die op zijn log reageren trouwens. Ben heel benieuwd of dit nog een staartje krijgt. Want er moet volgens mij echt iets gebeuren, voordat we dezelfde kant opgaan als D66.