Bloemendalerpolder

4500 woningen bij Weesp en Muiden, hoe doe je dat? Vandaag waren we met de fractie op werkbezoek in de Bloemendalerpolder en op het KNSF terrein. Van GroenLinks Weesp gingen Linda Sanders en Dick Spel met ons mee. De Staten hebben in 2003 bepaald dat in deze omgeving woningen gebouwd moeten worden en sindsdien wordt gediscussieerd over de vraag hoe en waar. We werden rondgeleid door Jan Lagerweij, projectleider bij de provincie die ook het plan van het ontwerpatelier toelichtte. Leuk was dat we ook op het normaal gesloten en bewaakte KNSF terrein (voormalige kruitfabriek) konden. Het rondje had ik overigens al eens met de commissie ROV gemaakt en toen ook al het fraaie bos bewonderd. Het zou erg mooi zijn als niet het hele gebied voor woningbouw gebruikt wordt en een flink deel van het Kruitbos kan blijven voor natuur en recreatie.

In Muiden kregen we toelichting van Jan Hylkema van de PvdA-fractie die een alternatief plan heeft gemaakt met minder woningen op het KNSF terrein, een langere tunnel voor de A1 en veel water in plaats van groen in de Bloemendalerpolder. In elk geval inspirerend en ook aansluitend op veel van onze ideeën. Na een korte stop bij de Aetsveldsche polder – die nog steeds bedreigd wordt door de A6-A9 doortrekking – in het centrum van Weesp prima gegeten.

Tot slot nog met verlate aanvang de gewone fractievergadering, waarin we ondermeer de Statenvergadering van 24 april voorbereidden. Een vermoeiende, maar geslaagde dag.