Partijdemocratie?

Zag vandaag in de knipselkrant een berichtje uit de Helderse Courant van 5 mei dat ik toch wat opmerkelijk vind:

CDA’ers regio kandidaat voor provincie

NOORDKOP – Een vijftal CDA’ers uit de Noordkop staat kandidaat voor de verkiezingen van Provinciale Staten, 7 maart volgend jaar. Het zijn N. Bais uit Den Helder, A. Brand uit Schagen, N. Eelman-van ’t Veer uit Den Burg, en P. Scholten en E. Vlaming-Kroon uit Anna Paulowna. (…) Ook andere afdelingen en regio’s dragen kandidaten voor. Op 13 september zal het algemeen bestuur van het CDA Noord-Holland de definitieve lijst vaststellen.

Ze zijn er vroeg bij! Bij ons moet de procedure nog in gang gezet worden.

Dat het CDA zijn wortels in de verschillende regio’s heeft en ook altijd zorgt voor een goede spreiding over de hele provincie wist ik wel, maar dat het zo geregeld was dat kandidaten door afdelingen moeten worden voorgedragen is dan wel weer apart. GroenLinks heeft nog wel eens ‘last’ van teveel kandidaten uit een klein deel van de provincie.

Maar vooral dat het bestuur de lijst vaststelt, vind ik merkwaardig. Is toch niet meer van deze tijd, dat je je leden helemaal geen invloed geeft op de kandidatenlijst???