Wie wordt de lijsttrekker van de VVD?

Dan heb ik het niet over de strijd tussen Mighty Mark and Rolling Rita, maar over de ledenraadpleging in Noord-Holland. Schreef ik gisteren over de toch wat ouderwetse manier waarop het CDA zijn provinciale lijst vaststelt, bij de VVD is men helemaal in de ban van de directe democratie.

Het was min of meer toevallig dat ik erachter kwam dat ook in Noord-Holland een ledenraadpleging wordt gehouden. Hebben ze knap geheim gehouden, want op de website van de VVD (of is het nou deze?) is niets over die verkiezing te vinden. Vraag me af hoe de leden dan geïnformeerd worden en waar, wanneer en hoe campagne is gevoerd. Tot 24 mei kan er nog gestemd worden.

Dat gebeurt ook. Gelukkig heeft de landelijke site meer informatie, waar ook de opkomst bijgehouden. Tot nu hebben ongeveer 600 van de 6527 Noord-Hollandse VVD-leden gestemd. (Bij de landelijke lijsttrekker zitten ze na 1 dag al op 15%)

Oh ja, de kandidaten. Dat zijn de huidige gedeputeerden Cornelis Mooij en Ton Hooijmaijers die een speciale website heeft gemaakt voor deze verkiezing. Ik heb zo’n vermoeden dat Ton het gaat winnen. Nu maar afwachten wie het wordt bij CDA, PvdA, D66 en SP (en bij ons) en dan kan de campagne beginnen!

2 antwoorden op “Wie wordt de lijsttrekker van de VVD?”

  1. Volgens mij is de ene VVD website van de provinciale afdeling en de andere van de statenfractie. Nu Lisette zich in ZH heeft teruggetrokken als fractievoorzitter om eindelijk eens te kunnen afstuderen, ben ik ook benieuwd wat dat ons in ZH gaat opleveren.

Reacties zijn gesloten.