Somber…

… word ik toch wel een beetje van de neergaande lijn die de peilingen voor GroenLinks laten zien. Met de strijd tussen Bos en Balkenende in het vooruitzicht wordt het ook niet eenvoudiger.

Peilinglinks0_5Want de concurrentie van de PvdA is maar al te duidelijk, zoals in deze grafiek te zien is. Tot aan week 25  – eind juni – daalt de PvdA, terwijl de SP min of meer stabiel blijft (rond de 16 zetels) en GroenLinks zelfs al die weken precies op 8 zetels staat.

Daarna begint de PvdA weer te klimmen, tot aan de 50 zetels van deze week – terug op het niveau van een paar maanden geleden. Ook de SP rommelt er al met al een zetel bij, nu gemiddeld op 17 zetels. Maar GroenLinks, dat eerst niet profiteerde van de achteruitgang van de PvdA, lijdt nu wel onder de toegenomen steun voor de PvdA.

Oké, de campagne is nog niet begonnen, maar ik hoop vurig dat ergens een geniale strateeg zit die heeft bedacht hoe we dit om kunnen buigen…