Tofik, Isabelle, Mariko, Jolande

Wie niet meteen weet over wie het gaat bij dit rijtje namen, bevindt zich ongetwijfeld in goed gezelschap. Tofik Dibi, Isabelle Diks, Mariko Peters en Jolande Sap zijn de vier nieuwe namen op de concept-kandidatenlijst van GroenLinks, die vanmiddag is gepresenteerd.

Van Jolande Sap weet ik nog net dat zij ook in de commissie zat die het programma voor de Tweede Kamerverkiezingen schreef en Isabelle Diks is een soort van collega, namelijk Statenlid in Gelderland. Met een beetje googlen kwam ik er vervolgens achter dat Mariko Peters carrière bij Buitenlandse Zaken heeft gemaakt en nu ‘Deputy Head of Mission’ op de ambassade in Kaboel is. Tofik Dibi kom ik tegen als bestuurslid van de Turkse vereniging HTIB en actief bewoner in Amsterdam-West.

De commissie is in elk geval erg enthousiast over deze kandidaten (vind ik trouwens erg charmant dat deze adviezen zo openlijk gepresenteerd worden, volgens mij zie je dat bij geen enkele andere partij). Verder zijn in het blok verkiesbare plaatsen 2 t/m 6 de huidige Tweede Kamerleden gezet die hebben aangegeven door te willen gaan, oftewel acht kandidaten voor vijf plekken. Met de huidige peilingen wordt dat nog een stevige strijd en een verrekt lastige keuze…

2 antwoorden op “Tofik, Isabelle, Mariko, Jolande”

Reacties zijn gesloten.