Kandidaat-lijsttrekker!

Heb het grote nieuws een aardig tijdje voor me moeten houden (al had ik een paar mensen wel vertrouwelijk ingelicht) maar nu mag het de wereld in… Ik word voorgedragen als lijsttrekker voor de Statenverkiezingen in maart volgend jaar. Van het advies van de kandidatencommissie word ik bijna verlegen:

Harmen Binnema (27, Amsterdam, beschikbaar voor plaats 1-3), is aan het begin van de huidige periode als politiek talent de Statenfractie binnen gekomen. Hij heeft bewezen een zeer goed politicus te zijn en hij heeft het vertrouwen meer dan waargemaakt. In de Statenfractie heeft Harmen de portefeuilles Verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening en financiën & openbaar bestuur behartigd. De kandidatencommissie is er van overtuigd dat hij ook andere portefeuilles als politicoloog met gemak kan oppakken. Harmen heeft een goed ontwikkeld politiek gevoel en weet op een slimme en charmante manier andere partijen voor zich in te nemen. Hij blinkt uit in overtuigingskracht en de commissie heeft met genoegen geluisterd naar de wijze waarop Harmen zijn standpunten formuleert. De kandidatencommissie vindt Harmen, ook vanwege zijn ervaring en het netwerk binnen en buiten de staten dat hij heeft opgebouwd, uitermate geschikt voor de functie van lijsttrekker en als gezicht van GroenLinks Noord-Holland naar buiten toe.

Ik ben er uiteraard heel blij mee en heb er ontzettend veel zin in om een vrolijke campagne te gaan voeren met een fraaie verkiezingsuitslag. Ook was ik blij verrast door de uitstekende andere kandidaten op de lijst, naast vertrouwde collega’s als Klaas en Cheryl ook prima nieuwkomers. We gaan er iets moois van maken!

9 antwoorden op “Kandidaat-lijsttrekker!”

 1. Beste Harmen,
  Gefeliciteerd en succes met de campagne.
  Ik ben overigens benieuwd wat je vindt van gemeentelijke herindelingen in Noord-Holland.
  groeten,
  Noël

 2. Dat zou interessant zijn, want het woord provincie komt in ons verkiezingsprogramma niet (meer) voor.
  Los daarvan maak ik me in elk geval voor de komende vier jaar niet zoveel zorgen, want er wordt weliswaar altijd veel gepraat over bestuurlijke vernieuwing maar er gebeurt nooit iets. Zie de reacties op Remkes.

 3. Van harte gefeliciteerd! En veel succes toegewenst! Ik weet uit ervaring dat het leven van een lijsttrekker in verkiezingstijd niet altijd over rozen gaat.

Reacties zijn gesloten.