Prognose 22 november

Zoals beloofd mijn prognose voor morgen. Het is een combinatie van Fingerspitzengefühl à la David en Jelmer, een schuine blik op de laatste peilingen en verder een wilde gok! Omdat ik morgen al om 5.45 op moet staan (materiaal ophalen voor mijn stembureau) helaas geen toelichting hier. Die geef ik graag achteraf om a) aan te geven waarom mijn voorspelling klopte of b) aan te geven waarom mijn voorspelling weliswaar niet klopte maar ik het toch goed gezien had. Maar duidelijk is: CDA wint nipt vooral dankzij trouwe aanhang, SP houdt groot deel van de voorspelde winst vast en mijn eigen partij blijft stabiel.

 • CDA 42 zetels
 • PvdA 40 zetels
 • VVD 23 zetels
 • SP 21 zetels
 • GroenLinks 8 zetels
 • ChristenUnie 5 zetels
 • PvdV 4 zetels
 • D66 2 zetels
 • SGP 2 zetels
 • EénNL 2 zetels
 • PvdD 1 zetel