Ledenvergadering

Zoals beloofd nog een iets uitgebreider verslag van de ledenvergadering gisteren. Na een iets te korte nachtrust om 8.45 richting Haarlem, waar in hotel Die Raeckse de provinciale ledenvergadering om 9.30 aanving. ’s Ochtends was het programma aan de beurt waar ik zelf ook aan heb meegeschreven. Omdat twee collega’s van de commissie er niet zouden zijn en twee anderen pas later binnenkwamen mocht ik het grootste deel van de amendementen voor mijn rekening nemen. Bij elkaar waren het er ruim 40 geworden, waarbij met name Heerhugowaard zich zeer actief had getoond. Van alle voorstellen hadden we als programmacommissie zo’n 20% overgenomen of de tekst aangepast in lijn met wat de indieners beoogden. Over de rest waren we wat minder te spreken en dat werd in alle gevallen ook door de ledenvergadering overgenomen. Ruim op tijd waren we dus klaar met de behandeling van het programma dat al met al niet spectaculair gewijzigd werd.

s Middags, na een goede Italiaanse lunch met Ruud en Jan, was het tijd voor de kandidatenlijst. Als beoogd lijsttrekker zonder tegenkandidaat niets om je druk over te maken, maar het besef welke verantwoordelijkheid ik vanaf zaterdag op mKandidaten_3ij zou gaan nemen zorgde toch voor enige zenuwen. Maar mijn 2 minuten presentatie ging prima en met applaus en bloemen werd mijn 1e plek bevestigd. Tot en met nummer 4 – Anna van Heijst, Klaas Breunissen, Nel de Jonge – ging de stemming volgens de voordracht van de kandidatencommissie. Daarna de eerste verrassing: Samir Bashara greep plaats 5 waardoor Cheryl een plekje zakte (die zes zetels gaan we zeker halen hoor!). Met alle stemmingen en herstemmingen tot en met plaats 12 werd het al met al een lange middag en ik weet niet bij elke plek meer helemaal zeker wie daar nou op terecht gekomen is. Maar hier in elk geval de eerste 12 kandidaten op de foto (dank aan Klaas Strooker), behalve de genoemde namen ook Iwan Leeuwin, Onno van Ulzen, Joost Hartog, Marja van der Pol en Ton Witte (Kees van Tilburg ontbreekt).

2 antwoorden op “Ledenvergadering”

Reacties zijn gesloten.