Herman Wijffels

Leuk interview gisteren in Buitenhof met Jos van der Lans, die verwoordde wat ik zelf ook vind: dat GroenLinks te snel nee heeft gezegd tegen kabinetsdeelname en daarmee weer eens veel te netjes is. Een ideeënpartij op zoek naar macht, zo noemde Femke het in haar boek Linkse Lente, maar de eerste kans die zich voordoet wordt roomser dan de paus terzijde geschoven.

Met de ChristenUnie zou het wel eens kunnen lukken, zeker nu mijn advies voor een informateur is opgevolgd: Herman Wijffels, zij het niet samen met Thijs Wöltgens en ook niet voor een coalitie met de SP. Maar Wijffels was eerlijk gezegd juist de ideale CDA’er geweest om richting te geven aan de duurzaame en solidaire agenda die GroenLinks in een kabinet had kunnen brengen. Gemiste kans, maar wie weet komt er toch nog een tweede?