Klimaatverandering

De Volkskrant schrijft dat trekvogels door de warmte langer in Nederland blijven:

RIJSWIJK – Nederland is ook in december nog aantrekkelijk voor trekvogels. Door de gematigde temperaturen is er voor de vogels nog voldoende voedsel te vinden, blijkt donderdag uit de jaarlijkse Tuinvogeltelling van de Vogelbescherming.

Het gaat hierbij om vogels als lijsters, tjiftjaffen en witte kwikstaarten. Deze soorten gaan normaal gesproken in september of oktober naar hun overwinteringsplaatsen in het zuiden van Frankrijk of Spanje. De Tuinvogeltelling had in het weekeinde plaats. De afgelopen dagen heeft de Vogelbescherming de gegevens geanalyseerd.

Nou zijn die vogels nog leuk, minder prettig vond ik om vannacht aan het gezoem en vanochtend aan twee bulten te ontdekken dat ook de muggen de kerst lijken te gaan halen…