Definitieve lijst SP

Een paar weken geleden had ik via de website van de SP Amsterdam al de concept-lijst voor de Statenverkiezingen gevonden. Ik vroeg me toen af door wie, waar en wanneer de lijst definitief zou worden vastgesteld. Dat is mij niet duidelijk geworden (ledenvergadering, partijbestuur?) maar hoe dan ook, ineens verschijnt de lijst op de eigen Noord-Hollandse website van de SP. Een paar namen veranderd (beoogd nr. 10 Arda Gerkens werd in de Tweede Kamer gekozen) maar grotendeels hetzelfde gebleven:

 1. Dago Wellink
 2. Carlien Boelhouwer *
 3. Harald Bos
 4. Ake de Vries *
 5. Richard de Graaf
 6. Klaas Gunster
 7. Bert Putters *
 8. Louise Smits
 9. Fred Gersteling
 10. Peter de Pagter

* uit huidige fractie

Zoals ik al eerder aangaf ben ik erg benieuwd naar de nieuwe lijsttrekker en de andere kandidaten. Als ik me toch nog één kritische opmerking mag veroorloven: het valt me wel op dat het mannelijke deel erg oververtegenwoordigd is: bij de eerste 10 kandidaten slechts 2 vrouwen! Ook in de net gekozen Tweede Kamerfractie is die verhouding tamelijk scheef: 16 van de 25 zijn man. Zou dat onder de leden ook zo zijn of komen vrouwen er niet tussen?

4 antwoorden op “Definitieve lijst SP”

 1. Hallo Harmen, helemaal met je eens dat er meer vrouwen in het politieke landschap moeten verschijnen. Overigens zie ik dat jij je sterk maakt voor eerlijk bestuur. Dat is mooi, want ik ben lid van de axiegroep Wijwetennix en wij willen duidelijkheid van de Provincie over de besteding van onze belastingcenten. Kijk op onze website voor meer informatie.

 2. Hallo Harmen, wij weten inmiddels weer wat meer! Ton heeft vandag de begrotingscampagne gelanceerd met de lancering van een nieuwe website weetjijveel.nl. Dus wij zijn minder boos.

 3. Hallo Roos, de informatie op de website waar jij op doelt bevat slechts een selectie van het totale beeld. Ik zou je boosheid maar niet te snel laten varen.

Reacties zijn gesloten.