Meer zuinige auto’s

Het moment dat ik zonder een ondraaglijk schuldgevoel een auto kan gaan kopen, is weer wat dichterbij gekomen:

0400_top10Update TOP10: aanbod zuinige auto’s stijgt

11 januari 2006  –  Het aantal schone en zuinige auto’s op de lijst van ANWB, WNF en Stichting Natuur en Milieu neemt snel toe. Consumenten kunnen in Nederland al kiezen uit 46 Top10-modellen. Lijstjes zoals Top10 zijn een prima richtlijn voor consumenten die het klimaat, de luchtkwaliteit, de natuur én hun portemonnee willen sparen. Schoon en zuinig rijden kan tot duizenden euro’s schelen. De TOP10 van zuinigste auto’s is in december 2006 een vernieuwd.

De beste: Volkswagen Polo
Het zuinigste model in de TOP10 is op dit moment de Volkswagen Polo TDI 59 KW Blue Motion (diesel, kleine middenklasser). Deze auto heeft een CO2-uitstoot van 102 gram per kilometer. Daarmee zijn emissiewaarden van minder dan 100 g/km binnen bereik. De Toyota Prius (hybride) en de Honda Civic Hybride zakken naar plaats 2 en 3, maar zijn in het segment ‘middenklassers op benzine’ nog steeds het zuinigst.

Waar blijft de dieselmini?
Het aanbod van zuinige auto’s is tot nu toe alleen gegroeid in de segmenten: kleine middenklassers op diesel, middenklassers op diesel, middenklassers op benzine en grotere middenklassers op benzine. In de overige segmenten is de TOP10 ongewijzigd. Er is helaas nog steeds geen mini op diesel op de Nederlandse markt die standaard met een gesloten roetfilter wordt geleverd.

Autobranche doet mee
Het Wereld Natuur Fonds en de ANWB werken samen met de autobranche om ervoor te zorgen dat consumenten op veel meer locaties informatie krijgen over energiezuinige auto’s. Daihatsu, Ford, Opel, Saab, Toyota en Volkswagen en Athlon Carlease doen al mee aan deze actie.

AutoRai 2007
De Auto-TOP10 wordt elk half jaar geactualiseerd. Is er tussentijds nieuws over opmerkelijke modellen dan publiceren ANWB, WNF en Natuur en Milieu daar eerder over.  De eerstvolgende complete herziening van Top10 is in maart 2007, kort voor de AutoRAI 2007.

De vernieuwde Auto-TOP10 staat op www.top10.hier.nu

2 antwoorden op “Meer zuinige auto’s”

  1. Beste Harmen,
    Bedankt dat je begin dit jaar aandacht hebt besteed aan de lijsten van zuinige, schone auto’s die we met SNM en het WNF opstellen. We merken dat importeurs er gevoelig voor zijn en proberen zuiniger auto’s steeds sneller op de Nederlandse markt te brengen. Begin juni hebben we weer een recente lijst gepubliceerd. Met vriendelijke groet,
    Arjan de Bakker, ANWB

Reacties zijn gesloten.