Aaah… ik houd het niet meer bij!

Langzaam begin ik het overzicht een beetje kwijt te raken. De hoeveelheid uitnodigingen, mails over campagneactiviteiten en bijbehorend materiaal, invullen van de stemwijzer, het is af en toe één grote chaos. Eigenlijk zou ik een soort van PA hiervoor moeten hebben die daar voor mij de orde in schept. Maar voorlopig red ik het nog net…

Gisteravond voor het eerst na de jaarwisseling weer een fractievergadering, met name als voorbereiding op de Staten van volgende week maandag. Grappig was dat we voor het eerst in tijden in zo’n groot gezelschap waren dat we naar een commissiekamer in het Provinciehuis moesten uitwijken. Meteen ook de officiële start voor onze nieuwe fractiemedewerkers Hanneke en Rosanne. Bovendien was de zittende fractie – met Connie en Jan ook nog eens afwezig – in ondertal tegenover het grote aantal van de kandidaten dat bij de vergadering was. Gaf ook ineens heel ander soort discussies, best verfrissend eigenlijk, want na bijna vier jaar is de oude garde natuurlijk wel wat voorspelbaar geworden 🙂

Vanochtend mocht ik op het Stadhuis de kandidatenlijst en bijbehorende formulieren inleveren. Het ene kleine foutje (bij kandidaat nummer 24 ontbrak de tweede voorletter) was hersteld, dus het is vrijwel zeker dat we mee mogen doen. Ben benieuwd van hoeveel partijen we uiteindelijk concurrentie krijgen, ik vermoed dat het totaal rond de 12 zal zijn. Vanavond de laatste bijeenkomst van de werkgroep dualisme, waarvoor ik een voorstel had geschreven om ons vergaderstelsel te veranderen. Dat kwam er ongeschonden door, nu nog afwachten wat de collega’s buiten de werkgroep ervan vinden, want voor sommigen zal het best een pittige verandering zijn. Maar ik denk dat iedereen wel de noodzaak van enige verandering inziet, dus ik ben positief gestemd. Al was het maar het minst radicale onderdeel om te kiezen voor één vaste vergaderdag: scheelt zowel voor de publieke tribune als voor onze eigen werkverdeling.

Straks nog even mijn stukje ‘een dag uit het leven van…’ afmaken dat a.s. maandag in de nieuwsbrief voor Statenleden zal staan en dan ben ik best weer toe aan nachtrust…