We kunnen het wel!

Een korte statenvergadering bedoel ik dan. Op het historische tijdstip van iets over drieën waren we al klaar. In de bijna vier jaar dat ik nu in de Staten zit had ik ook nog niet eerder zo’n lichte agenda meegemaakt, dus het moest er een keer van komen. Inmiddels begrijp ik wel dat de schade op 19 februari met een overvolle agenda ruimschoots gecompenseerd zal worden… Mochten de voorstellen van de werkgroep dualisme overgenomen worden dan kan dat korte vergaderen overigens vaker gaan voorkomen, zelfs al er meer onderwerpen op de rol staan.

Over de PS vergadering valt dan ook weinig te melden, behalve misschien dat we nu ook als provincie geld gaan terugvragen van Patricia Remak. Dit voorstel werd na een keurige toelichting van Tjeerd Talsma (voorzitter rekeningencommissie) unaniem gesteund. Na afloop van de vergadering nog met een aantal lijsttrekkers en andere Statenleden geïnterviewd door de Lijst NH Jong om kennis van de Noord-Hollandse topografie (pijnlijk!) en jongerentaal (viel me erg mee) te testen. Oh ja wie mij aan haar of zijn MSN-vrienden wil toevoegen: hbinnema@hotmail.com.

Tenslotte: omdat we zo snel klaar waren met vergaderen, kon ik gelukkig vanavond gewoon met Camilla naar Van Muiswinkel en Van Vleuten. Fantastisch! Als je nog kaartjes kunt krijgen zeker doen…