Management en kilometerheffing

Na het debat meteen doorgegaan naar Haarlem (vierde dag op rij!), met een korte tussenstop op het fractiekantoor en daarna een bijeenkomst met Verkeer.advies. Dit is een organisatie die in opdracht van provincie, Stadsregio Amsterdam en de werkgevers werkt aan mobiliteitsmanagement, oftewel ‘het optimaliseren van de locatiebereikbaarheid door het efficiënt, effectief, innovatief en duurzaam inzetten van geld, mensen en middelen gericht op de vraag uit de markt.’ Dat klinkt veel vager dan wat zij heel concreet doen: Zuidoostpas, Westpoortbus, Vanpool en veel meer leuke initiatieven. De bijeenkomst bevestigde de indruk die ik toch al had: ze zijn goed bezig. 

De commissievergadering die daarop volgde had weinig spannende onderwerpen. Aardig was wel dat Cornelis Mooij naar het CDA toe nog even terugkwam op het debat van vanmiddag, waarin lijsttrekker Jaap Bond zich positiever toonde over kilometerheffing dan hij ooit eerder had gedaan. Hij had blijkbaar even tijd nodig… in elk geval prettig voor Evert van den Hout die hier al veel langer voor pleit. Belangrijk vind ik vooral dat er nu snel een proefproject komt in de regio Amsterdam en dat het geld ingezet kan worden voor bereikbaarheid, met name openbaar vervoer.

Omdat ook de andere onderwerpen weinig tijd kostten, waren we voor de verandering eens op een fatsoenlijk tijdstip klaar. Gelukkig vond ik bij thuiskomst nog genoeg mailtjes over de campagne om mij de verdere avond bezig te houden…

Eén antwoord op “Management en kilometerheffing”

Reacties zijn gesloten.