Campagne!!!

Er is al zoveel over het congres geschreven, dat ik daar weinig aan toe te voegen heb. Behalve dan dat ik het eens ben met degenen die vinden dat onze partijvoorzitter en fractievoorzitter erg kinderachtig met de kritiek van Joost Lagendijk zijn omgegaan. Hij formuleerde op het congres nogmaals scherp maar zorgvuldig zijn bezwaren tegen het vroege afhaken bij de kabinetsformatie. De weerlegging daarvan vond ik nog steeds zwak, maar vooral het "foei stoute Joost" van zowel Henk als Femke viel me erg tegen. Beetje meer respect voor een zeer loyale GroenLinkser lijkt me wel op z’n plaats. Of zijn we inmiddels vergeten dat Joost niet al te fraai opzij werd gezet als lijsttrekker voor de laatste Europese verkiezingen en dat zonder morren accepteerde? Dat Joost campagneleider was bij de enige Tweede Kamerverkiezingen die GroenLinks ooit met zetelwinst afsloot?

De motie waarin werd opgeroepen tot intern debat heb ik niet ondertekend, maar wel gesteund tijdens het congres. Vond de bijdrage van Wilfred moedig; al was ik het niet helemaal met zijn argumenten eens, de discussie over de motie gaf wel de waaier aan invalshoeken die de diverse ondertekenaars hadden. Hij zal overigens blij verrast zijn in de Volkskrant een "jonge dertiger" genoemd te worden!

Met het middagprogramma ‘GroenLinks in de tweede versnelling’ ging ’s middags de campagne voor de provinciale verkiezingen zo ongeveer van start. Ook Noord-Holland begint zich warm te lopen met een speciale verkiezingswebsite. Daarop o.a. het lijsttrekkersmemory (straks worden we echt op straat herkend!) en zelf een campagnefilmpje maken.

2 antwoorden op “Campagne!!!”

  1. Wat leuk, dat lijsttrekkersmemory! En – bevooroordeeld als ik ben… – jouw setje was het leukst, haha!

Reacties zijn gesloten.